Ehdin tovi sitten edellisessä blokkauksessa kehua Riikka Purraa puheenjohtajan valinnasta. Purra piti linjapuheen jossa oli teemoja jotka eivät ole taktisesti tai muutenkaan järkeviä. Hän peräänkuulutti nollaa turvapaikanhakijaa.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008194300.html

Tietenkin maahanmuuttopolitiikkaa tulee muuttaa ja järkeistää, mutta nolla turvapaikanhakijaa on fanaattisen kiilusilmäiinen odotus ja toive. Nimenomaan tulisi edistää sitä, että pystymme rerussiemme puitteissa seulomaan niitä ihmisiä paremmin jotka ovat aidosti turvapaikan tarpeessa eikä suinkaan lopettamaan sitä kokonaan. Purra varmasti haluaa osoittaa olevansa jämpti ja tiukka johtaja, mutta sen voi yhteensovittaa myös joustavuuden kanssa.

Tällaisilla lausunnoilla sidotaan puolue oppositioon. Purra todennäköisesti halusi viestiä omilleen olevansa tiukka johtaja mutta hän puhuu nyt puheenjohtajana ja tulisi jo saada puolue profiloitua yhteistyökykyisenä puolueena. Hallitusneuvottelut ovat aina kompromissejä ja puheet nollasta turvapaikanhakijasta on epärealistisia. Niillä ei hallitukseen mennä. Sen sijaan Purra olisi voinut peräänkuuluttaa työperäisen maahanmuuton muuttamista sellaiseksi, että tulijat elävät pärjäävät omillaan ja sopeutuvat. Peräänkuuluttaa voisi myös sitä, että valtion ei tarvitse masinoida työperäistä maahanmuuttoa tilanteessa missä meillä jo aiemmatkin maahan muuttaneet ja kotiväestökin on kortistossa sankoin joukoin.

Linjapuheesta syntyi mielikuva, että Sakari Puisto olisi ollut sovittelevampi valinta.