Politiikka on tunnettua höttölauseista jotka eivät tarkoita mitään. Ohisalo antoi tästä esimerkin toteamalla:

"Suomi voi olla kokoaan suurempi ilmastokysymyksissä"

Suomen osuus maailman päästöistä on promillen luokkaa. Miten käytännössä Suomi voisi olla kokoaan suurempi ilmastokysymyksissä? Voisikohan samaa logiikkaa soveltaa rahan kanssa. Mennä kauppaan 5 euroa lompakossa ja sanoa kassalle, että se on kokoaan suurempi raha ja kahmia kassiin satasen tavarat? Tai voisikohan Suomi kokoaan suurempana maana vähentää 70% Kiinan päästöistä?

Vakavasti ottaen, miksi pieni Suomi haluaa ampua itseään jalkaan ja olla ilmastoasioissa jatkuvasti lisää kiristyksiä itseltään vaativa maa vaikka Suomen päästöillä ei ole mitään käytännön merkitystä ilmastolle?  Lisäksi Suomi on kylmä maa jossa on pitkät etäisyydet joten jos jossakin on maantieteensä vuoksi perusteltua päästää enemmän, niin nimenomaan Suomessa.

Ilmeisesti taustalla on sama ilmiö kuin EU:ssa toimiessaan. Me suostumme kaikkiin surkeisiin diileihin ja pääministerimmekin saapuu maahan umpisurkea sopimus taskussaan ja kehuu sitä kirkkain silmin loistodiiliksi vaikka on juuri tullut uunotetuksi urakalla. Suomi on kyllä mielenkiintoinen maa. Tuskin missään muussa maassa on kansanperinteessä niin paljon tarinoita hölmöläisistä kuin meillä. Niille tarinoille on vielä rutkasti katetta realimaailmassa erityisesti poliitikkojemme osalta. Kyllä menneiden sukupolvien on täytynyt tehdä loistavaa työtä maamme hyväksi, että se perusta on kestänyt viimeiset vuosikymmenet  todella heikkoa hölmöläispolitiikkaa.  Tosin vain velaksi jonka maksun aika lankeaa myöhemmin.