https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a0d0660c-c71e-424f-a59e-91ffa919f5b6

 

Kokoomus vaatii maahanmuuttajille alempaa sosiaaliturvaa. Tätä vastaan on esitetty kritiikkiä syrjinnästä. Tällainen ajatus on täysin kestämätön ja vailla perusteita. Todellisuudessahan maahanmuuttajien sosiaaliturvan ei pidä olla vain alempi vaan sitä ei tulisi olla lainkaan. Sosiaaliturvan tulee olla ainoastaan kansalaisten oikeus. Yhdelläkään maalla ei ole mahdollisuutta maksaa sosiaaliturvaa kaikille jotka saapuvat maahan ja siksi oikeudenmukaista on ettei sitä makseta maahanmuuttajille lainkaan. Ainoastaan turvapaikan saaneille voidaan antaa tukia koska se lasketaan humanitääriseksi toiminnaksi ja se tulee eriyttää muusta maahanmuutosta siksi, että humanitäärinen työ lasketaan auttamiseksi ja se saakin maksaa kunhan autettavat ovat sellaisia jotka ovat aidosti avun tarpeessa eli mielellään painopiste lasten auttamisessa. Muussa maahanmuutossa tulee toimia yhteiskunnan kokonaisetua ajatellen. Jos me emme ole terveen itsekkäitä maahanmuutossa, menetämme me lopulta mahdollisuuden ja resurssit myös humanitäärisen työn rahoittamiseksi.

Miksi sitten maahanmuuttajilla ei tulisi olla lainkaan sosiaaliturvaa? Ensinnäkin siksi, että emme me suomalaisetkaan voi kävellä vaikka Portugaliin ja edellyttää, että paikalliset ihmiset maksavat veroina meidän elättämisen koska emme ole edes Portugalin kansalaisia. Mikä tahansa maa joka maksaa kaikille saapujille sosiaaliturvaa menettää kykynsä huolehtia omasta kansasta ja taloudestaan. Kyseessä ei ole syrjintä koska sama logiikka ja sääntö tulee koskea kaikkia maahanmuuttajia ja myös meitä itseämme jos lähdemme maailmalle. Valtion nimenomainen tehtävä on huolehtia oman kansan hyvinvoinnista ja eduista. Siksi kansalta kerätään veroja.

Toinen tärkeä syy on se, että jos haluamme maahanmuuttoa joka ei heikennä huoltosuhdettamme, meidän tulee seuloa maahanmuutto sellaiseksi jossa maahan muuttava elättää itsensä. Kun maahanmuuttaja on asunut maassa riittävän kauan omillaan ja läpäissyt kielikokeen sekä ollut tekemättä rikoksia, hänelle voidaan myöntää kansalaisuus. Jos hän kansalaisena jää esim. työttömäksi, hän on siinä vaiheessa oikeutettu sosiaaliturvaan kuten muutkin kansalaiset.