Elvytysrahastosta piti äänestää tänään 12.5. Sitä kuitenkin lykättiin. Olisikin ollut irvokasta äänestää paketin puolesta Suomalaisuuden päivänä. Koska itsenäisyytemme on pahimmassa vaarassa sitten sotavuosien, ajattelin kirjoittaa tässä blogissa hieman itsenäisyydestä. Miksi se on niin tärkeää?

Isänmaa on sekä tunteen, että järjen asia. Tunnetasolla isänmaa merkitsee kaikkea mahdollista. Me ihmiset elämme pienen hetken mutta teoriassa isänmaa voi olla ikuinen. Isänmaa merkitsee juuria ja elämän tarkoitusta. Lukemattomat ihmiset ja sukupolvet ennen meitä jättivät osansa tämän maan hyväksi. Niin arvokkaana tätä pidettiin, että talvisodassa jopa aatteelliset erimielisyydet saivat jäädä. Vaikka yksilöllä olisi joskus vaikeaa, hän voi aina miettiä niitä esi-isien kohtaloita ja uhrauksia mitä he tekivät tämän maan puolesta. Oma kieli, oma kulttuuri, omat perinteet ja oma yhteisömme sekä yhteinen historiamme on jotain elämää suurempaa. Jotain jonka vuoksi moni olisi heti valmis uhraamaan henkensä. Isänmaa on laveassa merkityksessä yhtäkuin koti.

Järjen tasolla kansallisvaltiolle ei ole korvaajaa. Se miksi Suomi on ollut yksi onnistuneimpia maita, ei ole sattumaa tai tuuria. Se on seurausta itsemääräämisoikeuden käyttämisestä omaksi parhaakseen. Kansallisvaltiossa voidaan tehdä virheitä mutta ne voidaan myös jouhuevasti korjata.  Liittovaltiossa tämä mahdollisuus menetetään koska päätökset on jokaisen osavaltion osalta ainoastaan kaukana tehtyjä heikkoa kompromisseja jotka eivät huomioi paikallisia tarpeita tai olosuhteita.

Nationalismi ja patriotismi on nykyisin joidenkin mielestä kuin kirosanoja. Kuitenkin ne on toimivalle yhteisölle välttämättömiä. Ilman fennomaaneja eli suomikiihkoilijoita emme olisi koskaan saaneet itsenäisyyttä. Fennomania sai alkunsa 1800-luvun alkupuolella ja sen tarkoitus oli saattaa suomalaisuus ja Suomen kieli hallitsevaan asemaan Suomessa. J.V. Snellman jonka päivää tänään vietetään, oli yksi vaikutusvaltaisimmista fennomaaneista. Viimeistään jääkiekon MM-otteluissa nekin jotka eivät muutoin isänmaataan rakasta, heräävät kuin tiedostamattaan kansallistunteeseen. Isänmaallisuus on myös sitä, että antaa arvoa ihmisille ennen meitä, jotka tekivät asioita meidän hyväksemme. Se on nöyryyttä ja kiitollisuutta.

Kuten aiemmin todettua, elvytysrahasto synnyttään tulonsiirtounionin ja myöhemmin liittovaltion. Siksi se on Suomen itsenäisyyden kohtalonkysymys. Jo vuonna 1995 kun Suomi liittyi Euroopan unioniin, valistuneimmat osasi uumoilla liittovaltion olevan perimäinen motiivi. Tässä mielessä korona tuli EU:lle kuin taivaanlahjana koska siitä saatiin tekosyy elvytysrahastolle. Italia itsekin myöntää ettei paketti liity koronaan: https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007971579.html

Isänmaallisuus velvoittaa meidät vaalimaan niitä arvoja ja asioita mihin uskomme. Sodissamme uhrattiin ihmiselämiä mutta elvytysrahaston osalta voimme yrittää tehdä osamme vain sähköposteilla kansanedustajia pommittamalla.  Saimme muutaman päivän lisäaikaa joten käyttäkäämme se hyväksi. Laittakaa kansanedustajille sähköpostia mahdollisimman paljon ja ilmaiskaa ettette voi hyväksyä elvytysrahastoon osallistumista. Erityisesti Kokoomuksen ja Keskustan kansanedustajia kannattaa lähestyä koska vasemmistopuolueet todennäköisemmin eivät kantaansa muuta.