https://www.is.fi/politiikka/art-2000007911387.html

 

Skinnarin on joko oltava huumorituulella tai puhuttava niin sanottua muunneltua totuutta tietoisesti. Otetaan muutama lainaus:

" Hallitus on tehnyt tähänkin asti yrittäjäystävällistä politiikkaa"

Tämä hallitus on tehnyt todella vastenmielistä ja yritysvihamiehistä politiikkaa. Turvetta on ajettu alas ja sen seurauksena menetetään   tuhansia työpaikkoja ja yritykset kärsii yli 800 miljoonan tappiot samalla kun huoltovarmuus heikkenee. Polttonesteiden himoverotus leikkaa koko yhteiskunnan kasvun mahdollisuuksia. Kemin sellutehtasta niin ikään vastustettiin erityisesti vihreiden taholta. Business finlandin koronatukia jaettiin täysin järjettömin perustein sellaisille yrityksille jotka eivät kärsineet koronasta ja monet alat jäivät ilman vaikka kärsivät enemmän. Näiden ja monien muiden tilanteiden ohella itse pääministeri taannoin lietsoi epäluottamusta yrityksiä kohtaan ulostuloillaan. Kuvaavaa on se että vain muutama prosentti yrittäjistä antaisi tukensa tälle hallitukselle. Oikeampi kysymys olisi mitä tämä hallitus on tehnyt yrittämisen hyväksi?

"Meidän iso tavoite on tulla ulos tavoitteella, että Suomeen syntyy 10 000 uutta yritystä, joista puolet on kotimaisia ja puolet ulkomaisia. Se tullaan tekemään helpottamalla ulkomaisen yrityksen perustamisprosessia muun muassa virtuaalisella palvelulla."

Mitä ihmettä Skinnari puhuu? Minä väitän, että vaikka yrityksen perustamispaperit pitäisi viedä hevoskärryillä ajaen maistraattiin niin sen vuoksi yksikään yritys ei jää perustamatta. Tai jos jää, niin tällaisen yrityksen onkin hyvä loppua ennen syntymistään. Yrityksen perustaminen on kertaluontoinen tapahtuma joka onnistuu yhdellä ilmoituksella sekä kaupparekisteriin, työntantajarekisteriin, verohallintoon, että ennakkoperintärekisteriin.  Yrityksen perustaminen on siis kevyt toimenpide. Ongelma on täysin muista asioissa kuin perustamisessa. Tänne ei haluta investoida ja ottaa riskiä koska on erittäin korkea verotus ja osaamista karkaa ulkomaille ymmärrettävistä syistä. Tänne ei haluta investoida koska juuri tällaiset hallitukset aiheuttavat epävarmuutta yrittäjille. Lisäksi AY-liike ei keskity yhteiskunnan kokonaisetuun vaan ajaa vain sen omien työllisten jäsentensä etuja josta seuraa se, että sopiminen on erittäin vaikeaa tai mahdotonta. Se, että Skinnari esittää näin absurdia ideaa yrittämisen lisäämiseksi osoittaa sen, että hän on täysin pihalla yrittämisestä ja sen haasteista. Hän kommentillaan vahvistaa sen ettei tämä hallitus käsitä yrittäjyydestä mitään.

"Tällä hetkellä Suomi on houkutteleva kohde kansainvälisesti. Suomalainen toimintaympäristö, turvallisuus, ennustettavuus nähdään sellaisena, että täällä halutaan toimia."

Asia on täsmälleen toisinpäin. Suomi on  erittäin luotaantyöntävä kohde sijoittaa ja juuri siksi tänne ei tule investointeja. Olemme täysin roskaluokassa Euroopan keskisessä vertailussa houkuttelevuudessa. Jos yhtään seuraa talousuutisia on selvillä siitä, että ongelmamme on nimenomaan se ettei tänne houkuta investoida. Kilpailukykymme on Euroopan heikoimpien maiden tasolla.

"Kotimainen yrittäjyys tarkoittaa, että yritystoiminnalle on kysyntää. Tuleva maailmanlaajuinen elvytys luo nopean kasvun, johon suomalaisten yritysten on päästävä mukaan."

Eu elvytyspaketti on itse asiassa kielteinen kasvun kannalta erityksesti Suomessa. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007760621.html  Suomi ei ole viimeisten 10 vuoden aikana päässyt mukaan maailmanlaajuisesta kasvusta joten sopii epäillä miksi se pääsisi nytkään koska mikään ei ole muuttunut ja kilpailukykymme on olematon. Tässä asiassa ei auta yhtään se, että yhteisvaluutassa emme saa kriiseissä minkäänlaista kilpailuetua kuten naapurimme Ruotsi saa omalla kelluvalla valuutallaan.

Skinnarilla ei ole minkäänlaisia kannuksia taloudesta tai yrityselämästä jotka tukisivat hänen tehtäväänsä ulkomaankauppaministerinä. Lähes kaikissa työtehtävissä edellytetään nykyisin  ammattipätevyyttä tai koulutusta. Ministeriksi pääsee olemalla oikean puolueen jäsen oikeaan aikaan ja esiintymällä vakuuttavasti. Onko siis ihme, että suurin idea tältä ministeriltä yrittäjyyden lisäämiseksi on yrityksen perustamisen helpottaminen virtuaalisilla palveluilla. Jospa asiaa kysyttäisiin ihan yrittäjiltä, että onko hallitus tehnyt yrittämisen kannalta hyvää politiikkaa!