Monessa taloudessa odotettiin, että hallitus kaatuisi. Kepu pettää aina tuli jälleen selväksi. Kun politiikkaa seuraa, niin oikeastaan ihmetyttää miten niin moni jaksaa enää äänestää. Pelkkiä lehmänkauppoja ja ideologisia ratkaisuja ilman yhteiskunnan kokonaisedun ajattelua. Demokratiassa on pahoja valuvikoja. Jotain positiivista kuitenkin tuli kun perustuslakivaliokunta vaati 2/3 enemmistöpäätöstä elvytyspaketin hyväksymiseen. Lopputulos taitaa siltikin olla, että paketti hyväksytään koska Kokoomus äänestää tyhjää. Keskusta voisi torpata paketin mutta se äänestää sen puolesta koska se halunnee kannattajilleen maataloustukia silläkin hinnalla, että paketti kokonaisuutenaan on Suomelle erittäin vahingollinen.

Elvytyspaketti on Suomen sotien jälkeisen historian kenties merkittävin tienhaara koska se väistämättä synnyttää tulonsiirtounionin ja menemme kohti liittovaltiota. Demokratia ei toimi siksikään, että kun ihmiset kuitenkin äänestävät yksittäisiä ehdokkaita, niin nämä valitut kansanedustajat eivät saa vapaasti äänestää elvytyspaketista vaan edellytetään ryhmäkuria. Tulisi säätää laki, että puolue ei saa ohjeistaa kansanedustajiaan napin painamisessa. Eihän poliittisen puolueen kai pidä olla sentään uskonlahko.

Elvytyspaketin torppaamisesta syntyisi kuulemma vakava mainehaitta Suomelle. Näkisin että asia on paremminkin päinvastoin. Suomi voisi olla ylpeä siitä,. että torppasimme elvytyspaketin ja vedimme omaa linjaamme emmekä olleet hyväuskoisia hölmöjä jotka sanovat joojoo kaikkeen. Joskus ne poliitikot tai virkamiehet joiden eläkeikä on lähellä, uskaltavat jo vetää omaa linjaansa. Keskustan Hoskonen on voimakkaasti kritisoinut elvytyspakettia joten mielenkiintoista nähdä hänen äänestyskäyttäytymisensä. Jos yhtäänkään meillä olisi tuuria, myös Kokoomuksessa olisi yksilöitä jotka lipsuvat ryhmäkurista isänmaan edun vuoksi.