https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/hallituksemme-ei-valita-asiantuntijuudesta/

 

Kuten Malinen kirjoittaa, ei Tuppuraista saati koko halllitustamme kiinnnosta asiantuntijoiden näkemykset elpymisrahastosta. Politiikkaa ohjaa poliittiset intressit eikä niinkään tosiasiat. Argumentti kuuluu rivien välissä niin, että elpymisrahastoa pitää puolustaa koska Suomi on  EU:ssa ja EU on jo itseisarvo. Sillä, että tällä valitulla tiellä EU on nyt velkaunioni jossa Suomen varalisuuus ja hyvinvointi tullaan ulosmittaamaan vuosien kuluessa, ei ole mitään merkitystä päättäjillemme.

Jotta elpymisrahaston kannattavuutta voisi edes laskea, pitäisi pohtia vaihtoehtoiskustannusta. Me voisimme samalla rahalla rahoittaa innovaatioita, vientinsä aloittavien yritysten riskirahoitusta / tukea tai käyttää varoja uusien markkinoiden etsimiseen. Osalla rahoista voisimme myös tehdä niitä pakollisia infraan liittyviä investointeja kotimaassa jotka tulevat joka tapauksessa eteen. Nyt me käytämme miljardeja niiden maiden tukemiseen joilla ei ole itsellään pientäkään halua korjata talouksiaan. Lähetämme sen viestin, että vauras pohjola kyllä tulee hätiin aina kun on tarvetta. Suomen vienti näihin maihin on muutama prosentti.

Suomea vaivaa "yhden totuuden" tauti. EU on yksi tällainen totuus. Sitä ei saa kyseenalaistaa eikä sille saa esittää vaihtoehtoja. Se puolustaa ikäänkuin itse itseään kehäpäätelmän tavoin. Poliitikot ovat tavallaan kuin filosofien vastakohtia koska he ajattelevat kuin lampaat ja toimivat kuin sopulit. Filosofiaan kuuluu kyseenalaistaminen ja totuuden etsiminen. Jos poliitikkomme ovat kykenemättömiä etsimään totuutta niin pieni edistys olisi jo se, että he lopettaisivat valehtelun. Tuppurainen kuin Marinkin on sanoneet, että elpymisrahasto on kertaluontoinen. Tämä jos mikä on emävale. Kun EU on kerran aloittanut yhteisen velan  tekemisen, se tulee sen toistamaan. Tätä mieltä on suurin osa asiantuntijoista.

Jotain on vialla kun ministerinä on ihminen joka toteaa: "musta tuntuu että elvyttää" vaikka kaksi asiantuntijaa on juuri esittänyt ettei elvytä. Heikko on Suomen suunta kun mutu-tuntumalla mennään.