Kaksi uutista autoilusta:

https://www.is.fi/autot/art-2000006658122.html

Vain 10 vuotta aikaa luopua polttomoottoriautoista

https://www.is.fi/autot/art-2000007685888.html

Autoköyhyys yleistä Suomessa

 

10 vuotta on äärimmäisen lyhyt aika luopua lähes täydellisestä riippuvuudesta fossiilisiin polttoaineisiin. Kun yhtäältä Suomessa on autoilu ennestäänkin niin kallista, että monella ei ole siihen varaa lainkaan tai on varaa ajaa muutaman satasen autoilla niin tavoite sähköistää liikenne 10 vuodessa on mahdoton. Vai aikooko tämä sosialistihallitus ostaa suomalaisille sähköautot ja tehdä valtiolle lisää velkaa? Ylipäätään autoilun sähköistämisessä ei ole järjen häivää. Sähköautot voi toimia kaupunkiautoina mutta useimmat tarvivat autoa pitkille matkoille ja mm. perävaunun vetämiseen.

Diesel valitettavasti saatiin parjattua päästöskandaalissa hyvin perusteellisesti niin, ettei dieselin potentiaalia haluta enää nähdä. Uusilla dieseleillä on hyvin matala kulutus ja jos polttonesteenä käytetään biodieseliä ei sähköauto enää voitakaan päästökilpailua kun huomioidaan koko prosessi aina valmistuksesta käyttöön ja energiantuotantoon saakka.

Sähköautosta on muodostunut kuin uskonnollinen dogmi jonka tarkoituksenmukaisuutta ei saa kyseenalaistaa tai ehdottaa sille toimivampia vaihtoehtoja.