Sanna Ukkolalta rohkea mediaa kritisoiva kolumni:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/737f782b-1752-469a-8a22-da10d8621700

Vaikka blogisti ei Trumpia ole kannattanutkaan, on kirjoitukseen helppo yhtyä. On jokseenkin journalismin irvikuvaa, että media on systemaattisesti jotain poliitikkoa tai ehdokasta vastaan. Se halventaa myös demokratiaa jos ihmiset eivät saa ilman median vaikutusyrityksiä tehdä omia valintojaan.

"Journalismi menettää paljon, jos mediatalot muuttuvat puoluekoneistojen jatkeeksi. Yleisön pitäisi voida luottaa siihen, että se, mitä uutisissa kerrotaan, on totta eikä heijastuma toimittajien mieltymyksistä."

Yle ja Hesari ovat täysin asenteellisia medioita. Käytännössä ne ovat vihervasemmistolaisen politiikan jatkeita ja lobbaajia. Mielestäni tulisi säätää  vaalirauha riittävän kauan ennen vaaleja. Tänä aikana media saisi kirjoittaa tasapuolisesti samoja  faktoja ehdokkaista mutta ei asettua kenenkään puolelle tai ketään vastaan. Kuten Ukkola toteaa niin liian usein jutuista paistaa läpi toimittajien omat mieltymykset ja poliittiset agendat. Ammatistaan ylpeä toimittaja kykenee työssään pitämään erillään henkilökohtaiset motiivit ja mieltymykset.