YLE toimittelee välillä varsin erikoisia juttuja https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/10/22/mista-sa-oot-kotoisin-viisi-rasistista-mokaa-joilla-sinakin-ehka-syrjit-vaikka

Jos kysyy tummaihoiselta "mistä sä oot kotoisin? on se  YLE:n mukaan  mikroaggression muoto. Se, että huomataan etnisistä piirteistä tai kielestä toisen olevan muualta, ei voi olla mitenkään rasismia. Tällainen mielensäpahoittaminen toisten puolesta menee samaan sarjaan kuin Uncle Bens-tuotteiden logon tai Eskimo-puikon nimen muutos muka rasismin vastaisina tekoina. Uskallan väittää ettei yksikään mustaihoinen ole loukkaantunut siitä, että tuotteessa on logona mustan miehen kuva. Epäilen myös, että kukaan loukkaantuisi siitä jos kysyy mistä olet kotoisin.

Some on mahdollistanut tällaisen mielensäpahoittamis-kultin syntymisen jossa tavallaan kilpaillaan siitä kuka saa herkimmin loukkaanuttua jonkun kolmannen osapuolen kokemasta keksitystä syrjinnästä. Tällaisilla YLE:n kirjoituksila vain lisätään rasismia ja saadaan niihin uskovat kohtelemaan eriarvoisesti ihmisiä. Ei ulkomaalaistaustaisen ihmisten kanssa tarvi eikä pidä olla varpaillaan vaan aivan neutraalin luontevasti.