Sanna Marin:

"Nyt punnitaan, löytyykö yhteiskuntavastuuta vai eikö sitä löydy. Minusta näyttää, että vahvalle hyvinvointivaltiolle ja julkiselle sektorille on tarvetta tulevaisuudessakin. Emme voi valitettavasti luottaa siihen, että yritykset huolehtivat ihmisistä ja yrityksistä"

Marinin lausunto osoittaa, että hän on täysin väärä ihminen luotsaamaan Suomea. Yrityksiä ei perusteta siksi, että yrityksen omistajat voisi kantaa yhteiskuntavastuuta. Harvalla ihmisellä on varaa ottaa taloudellista riskiä perustaakseen yrityksiä sosiaalisilla perusteilla. Sellainen perusajatus, että yrityksen tehtävä on tuottaa voittoa sen omistajille, on ainoa mahdollinen lähtökohta jo siksikin että yritykset kilpailevat samoista markkinoista ja se ei voi perustua hyväntekeväisyyteen. Yritykset valuttavat duunareille ja verottajalle hyvää sivutuotteena ja tätä sivutuotetta syntyy sitä enemmän, mitä kannustavampi paikka tämä maa on sijoittajille.

Marinin kommentti sisältää myös sikäli erikoinen, että nimenomaan yrityksillä Suomi rahoittaa nämä hyvinvointivaltion palvelut ja julkisen sektorin palvelut. Vasemmistopuolueilla tuntuu olevan ikuinen ongelma sisäistää miten kapitalismi toimii ja miten hyvinvointiyhteiskunta rahoitetaan. Kapitalismissa hyvä valuu hierarkiassa alaspäin jonkun tai joidenkin ihmisten yrittelijäisyyden tai jopa ahneuden juurisyystä.  Marin voisi yritysten moittimisen sijaan kuulla mitä sanottavaa yrittäjillä hänelle on ja myöntää virheensä. Marinin hallituksen politiikka on elävä esimerkki tilanteesta jossa ideologia ohittaa realismin ja seuraukset ovat kaikkien nähtävissä.