Sanna Marin ihmettelee miksi UPM Kaipolan tehdas pitää sulkea juuri nyt kun ihmisten on muutenkin vaikeaa työllistyä. Tällaiset kommentit Ylen Ykkösaamussa osoittaa ettei Marin ymmärrä yritysten motiiveja. Yritykset eivät toimi sosiaalisin perustein vaan liiketaloudellisin. Ne eivät työllistä hyvää hyvyyttään vaan vain jos ne saavat siitä tuottoa. Juuri tämän vuoksi vasemmistolainen talouspolitiikka on yrityselämällemme ja työllisyydelle täyttä myrkkyä, realiteetit sivuutetaan.

Jos hallitus haluaisi lisää työpaikkoja, sen tulisi lähestyä asiaa yritysten näkökulmasta. Työpaikkoja syntyy vain jos sijoittajat saavat satsauksilleen tuottoa. Kun polttonesteiden verotusta nostetaan ja tehdään erilaisia ympäristöveroja, moni suuryritys miettii voisiko toimia jossakin muualla. Tämä hallitus on Marinin johdolla aivan itse aiheuttamassa työpaikkojen menetyksiä. Suhdanteet ovat heikot mutta viisas politiikka voisi pelastaa aika paljon.

Suomen yrittäjien Pentikäinen toteaa:

"Syvä huokaus. Pääministeri Sanna Marin antaa miljarditolkulla investoivalle UPM:lle neuvoja siihen, mihin investoida, ja haikailee työllisyyslääkkeeksi irtisanomisten vaikeuttamista. Tällä tiellä yrityksillä on tässä maassa kylmä kyyti"

Irtisanomisten vaikeuttaminen vähentää tehokkaasti työpaikkojen määrää erityisesti pienissä yrityksissä. Mitä helpompaa irtisanominen on sitä matalampi kynnys on pienillä yrityksillä työllistää. Ei työllistämisen pidä olla markkinataloudessa naimisiin menoa. Niin ikään Marinin puheet 6 tunnin työpäivistä tarkoittaisi, ettei täällä kannata työllistää ja yrittää.

Päästä sosialistit valtaan ja ihmettele miksi talous menee kuralle ja työpaikat vähenee.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006617800.html