https://www.is.fi/politiikka/art-2000006572680.html

 

Siitä ei kaukaa ole kun Tuppurainen totesi että "oma kansa ensi ajattelu on vaarallista". Totuutta kun katsotaan silmiin niin Tuppurainen on meille suomalaisille vaarallinen poliitikko. Sen todistaa hänen viimeisimmät näkemyksensä:

"Mielestäni emme voi seurata sivusta, jos EU-maat ajautuvat pitkittyvään taantumaan"

Tuppurainen ei ota nyt huomioon lainkaan, että Suomi on Euroopan hitammin kasvavia maita. Meidän ongelmamme oli vakavia jo ennen koronaa. Argumentit siitä, että Suomen pitäisi pelastaa Eurooppaa koska olemme vientivetoinen maa, on järjettömiä. Mehän häviämme viennissä nimenomaan siksi ettei meillä ole omaa kelluvaa valuuttaa. Vaikutus on kymmenissä prosenteissa.  Tuppurainen saa lahjoittaa Italiaan koko rahapussinsa, mutta on aika hävytöntä vaatia suomalaista veronmaksajaa osallistumaan Euroopan pelastamiseen unohtaen samalla itsemme.

"Sen takia meidän kannattaa olla mukana toimissa, joilla elvytetään Euroopan taloutta"

Kun ei kannata. Heikkoa matematiikkaa on, että otat lainaksi sata rahaa, jonka lahjoitat maailmalle jotta he voisi ostaa sinulta tuotteita kolmella rahalla ja tuurilla saisit vielä tippiä puolikkaan rahan. Juurisyy vientimme takkuilussa on nimenomaan euro ja kaikki sen pelastamiseen käytetyt rahat menevät kankkulan kaivoon. Jos Eurooppa selviää taantumasta niin paluu on siihen samaa tilanteeseen missä olemme olleet koko euron ajan, eli hävinneet tuntuvasti esimerkiksi Ruotsille joka porskuttaa kruunullaan. Toiseksi voi kysyä että miksi emme elvyttäisi omaa talouttamme sillä samalla rahalla jonka heitämme elvytysrahastoon. Me voimme tukea samalla rahalla suomalaisia yrityksiä jotka etsivät markkinoita vaikka Etelä-amerikasta tai muualta.

Heikoissa kantimissa on valtakunta kun poliitikkomme ajattelee enemmän edessä häämöttävää EU virkaa kuin kansallista etuamme. Laskun maksaa jokainen suomalainen. No ainakin Tuppurainen elää kuten opettaa kun toteuttaa politiikkaa jossa omalla kansalla ei ole väliä.