https://www.is.fi/autot/art-2000006321556.html

Ottamatta lainkaan kantaa itse jutun tapaukseen, laittoi seuraava miettimään onko Suomessa oikeuslaitosta

"Asianajajille riita tarjosi töitä. Oikeudenkäyntikulut nousevat noin 133 000 euroon, vaikka viime kädessä riideltiin ”vain” 2 000 euron summasta. Suurimman osan kuluista maksaa auton omistaja."

Laissa on kohtia joissa koronkiskonta kielletään. On oltava jokin kohtuus kaikessa. Itse oikeuslaitos ei kuitenkaan toteuta minkäänlaista kohtuutta kun oikeuden hakeminen voi maksaa satoja tuhansia. Käytännössä asianajajat tahkovat rahaa tyhjästä. Järjestelmää tulisi uudistaa siten, että oikeuden hakeminen ei maksa ihmiselle mitään ja asianajajien kohtuullinen muutaman tonnin kuukausipalkka maksetaan verovaroista.

Moni jättää oikeutta hakematta vain sen vuoksi, että pelkää häviävänsä ja saavansa käsittämättömän suuret asianajokulut maksettavakseen. Varmasti löytyy muitakin keinoja seuloa pois ns. turhat jutut kuin se että oikeuden hakeminen on näin käsittämättömän kallista.  Voiko kukaan ajatteleva yksilö sanoa Suomea oikeusvaltioksi kun oikeuden hakeminen voi maksujen muodossa pahimmillaan tuhota elämän?