Kun perussuomalaiset tai kokoomus vaatii eduskuntaa koolle, että voitaisiin nopealla aikataululla käydä keskustelua kyseenalaisista tukipaketeista, ovat jotkut tahot huutamassa: populismia populismia. Mutta ajatellaampa asiaa uudelleen. Tietenkin oppositiopuolueet haluavat profiloitua paketin kyseenalaistajina koska ne tietävät, että isoin osa kansaakin niitä vastustaa. Toisaalta varmuudella perussuomalaiset ja ehkä KD vastustaisi pakettia ihan joka tapauksessa kansallista etua ajattelevana puolueena.

Ajatellanpa Rinteen lupaamaa vappusatasta. Tällaista lupausta voidaan pitää helppona populistisena tapana antaa äänestäjille täky. Tällaisessa populismissa ideana on vain keksiä joku kansaa kiihottava idea jolla kansa saataisiin puolueen taakse. Kun oppositiopuolueet nyt kritisoivat hallituksen ja Marinin toimintaa, ne vain vastaavat siihen huutoon jonka ne kansan keskuudesta kuulevat. Eikö juuri se ole demokratian idea, että puolueet ja kansanedustajat edustavat kansaa ja vastaavat sen huutoon?

Jos sitä kutsutaan populismiksi, että puolueet haluavat kuulla kansan huudon äärimmäisen merkittävässä kysymyksessä, niin eikö tällainen populismi ole laadullisesti aivan erilaista kuin sellainen populismi jossa annetaan vain halpoja täkyjä kansalle? Pahinta kai olisi, että kansan tahto sivuutettaisiin tyystin ja toimitaisiin kuin diktatuurissa ikään.

Perussuomalaisia varmasti voi moittia eri asioista kuten mitä tahansa puoluetta, mutta huonolla tavalla populistiseksi heitä ei voi rehellisesti sanoa. Perussuomalaisten idea on pitää kiinni edustamistaan linjoista ja puolueen taakse asettuu sitten ne jotka ovat samaa mieltä. Samaa voi sanoa kristillisdemokraateista. Miksi äänestäjä äänestäisi jotakuta puoluetta ja antaisi puolueelle mandaatin vaikka tietäisi ettei puoluetta tai kansanedustajaa kiinnosta tämän jälkeen lainkaan kuulla mitä äänestäjä ajattelee?

Jos kansan syvät rivit eivät totta vieköön halua maksaa tässä korkean verotuksen maassa enää lisää veroja siksi, että joku Italia ei verota kansaansa tarpeeksi, niin eikö kansalla ole oikeus maksajina, että poliittiset päättäjämme kuulevat tämän viestin!