Ministeri Tytti Tuppurainen tuumailee näin..

"Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista.”

Mielenkiintoista, että henkilö joka edustaa Suomen kansaa ja toimii ministerinä, voi sanoa jotain tuollaista. Ministerien vastuualuettahan on nimenomaan suomalaisten asiat. He ovat saaneet mandaattinsa Suomessa järjestettävissä vaaleissa.

Halusimme tai emme, mutta niin kauan kuin käytettävissä on rajallisia resursseja kuten raha, on asioita ja valintoja asetettava vastakkain, sillä ne ovat vastakkain.  On puhdas arvovalinta käytämmekö summan X Italian tai vaikkapa Afrikan tukemiseen vai budjetoimmeko saman summan vaikkapa suomalaisten vanhusten hoivaan ja elämänlaadun parantamiseen.

Se, että on sellaisia  eripuraa ja hajaannusta aikaansaavia presidenttejä kuin Trump, joka toteuttaa samaa "oma kansa ensin"- ajattelua ei ole järkevä argumentti  "oma kansa ensin"- ajattelua vastaan. Valitettavasti tällaisia kysymyksiä käsitellään liian usein karikatyyrien ja ääripäiden kautta. Tosiasiassa valtaosa Suomen kansaa on täysin maltillisesti sitä mieltä, että meidän tulee ajatella oman kansan hyvinvointia ennen muuta maailmaa. Kuka muu puolustaisi suomalaisten hyvinvointia ellei me suomalaiset? Myöskään se, että keskitytään oman kansan hyvään, ei miltään osin sorra ketään muita kansoja. Se ei miltään osin tarkoita myöskään itseensä käpertymistä kuten toisinaan kuulee ajateltavan.

Uskoakseni suurin osa maailman valtioista toimii täsmälleen samalla tavalla, eli asettaen oman hyvinvointinsa muun maailman pelastamisen edelle. Toiseksi meiltä puuttuu kyky vaikuttaa merkittävästi suureen maailmaan mutta meillä on halutessamme paljonkin mahdollisuuksia kohentaa oman maamme elämää.

Tytti Tuppurainen vaikuttaa tyypilliselle poliitikolle jonka silmissä kiiluu jokin hieno EU virka. Näitä virkoja on jaossa sellaisille jotka virkkoo yhtenään kansallisvaltion etujen vastaisia näkemyksiä ja myös tekee sellaista politiikkaa. Tuppurainen on pesunkestävä federalisti kuten on eräs herra Stubb. Näitä ihmisiä ei valitettavasti kiinnosta suomalaisten hyvinvointi tai oman maan kehittäminen.