https://www.is.fi/autot/art-2000006534130.html

Selväksi alkaa tulla, että hallinto ei ole meitä kansalaisia varten vaan me olemme olemassa hallintoa varten. Vai mitä pitäisi ajatella seuraavasta:

"Osa liikenteen suuresta verouudistuksista on Sitran näkemyksen mukaan tehtävä vähitellen, sillä kansalaisten vastustus on muutoin todennäköisesti liian suurta. "

Kun kerran vastustus mitä ilmeisimmistä ja perustelluimmista syistä on suurta, niin miksi Sitran mukaan pitäisi toimia kansan tahdon vastaisesti? Käsittääkö Sitra ( Sitra tekee juuri sellaisia selvityksiä ja ehdotuksia kuin hallitus haluaakin) että meillä on valtakunnassa lama ja odotettavissa on että työttömien määrä edelleen nousee. Mitään liikkumisen vaihtoehtoa ei ole antaa bensiinin ja dieselin tilalle jonka köyhät suomalaiset voisivat kustantaa. Nykyisinkin keskimääräisen auton hinta on muutama tuhat euroa. Ei tämä kansa lähde sähköauto ostoksille sillä, että polttonesteiden hintaa nostetaan. Vai halutaanko pohjahinta siksi, että voidaan lähettää rahaa Italiaan ettei se vain pääsisi hyödyttämään kansantalouttamme ja kansalaisia?

Täysin käsittämätöntä miten älyllisessä kujassa virkamiehemme ja poliitikkomme ovat. Meidän tulisi iloita laman keskellä edes siitä, että polttonesteiden hinta on laskenut ja pyrkiä pitämään se mahdollisimman alhaalla. Millään ympäristöverukkeilla tällaisia ehdotuksia ei voi perustella koska liikkuminen on pakollista ja vaihtoehtoja on niukanpuoleisesti. Halpa energia on ainoita pieniä valopilkkuja tässä kriisissä.

Sitran oma tavoite on seuraava:

”rakentaa huomisen menestyvää Suomea, ennakoida yhteiskunnan muutosvoimia ja niiden vaikutuksia, etsiä uusia käytännön toimintamalleja ja vauhdittaa kestävään hyvinvointiin tähtäävää liiketoimintaa”

Jokainen voi tykönään miettiä miten nämä tavoitteet toteutuu sillä, että lisätään polttonesteiden hintoja. Nyt Katainen hereillä siellä Sitrassa!