https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006549882.html

Viimeksi Eskimo-puikko aiheutti mielipahaa ja nyt on vuorossa Uncle Bensin brandi jossa on musta mies. Elämme kornia aikaa. Moniko mustaihoinen on pahoittanut mielensä ko. brandistä? Moniko inuiitti on kärsinyt Eskimo-puikkojen nimestä? Yhteistä näille on se, että yleensä aina joku mielensäpahoittajien ryhmä pahoittaa mielensä muiden puolesta. Näissä mielensäpahoittajien joukossa kilpaillaan ilmeisesti siitä kuka helpommin pahoittaa mielensä joidenkin toisten puolesta.

Näillä asioilla ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa joka on todellinen ongelma. Eikai kukaan oikeasti voi kuvitella, että rasismi vähenisi sillä, että loukkaannumme joidenkin tuotteiden nimistä tai brändeistä. Tällä tiellä missään mainoksissakaan ei saisi käyttää lopulta lainkaan ihmisiä koska he väkisinkin edustavat aina jotain etnistä ryhmää. Marthin Luther King vastusti rotusortoa pitämällä puheita, ei näpertelemällä joutavia asioita.

Ei rasismia poisteta tekemällä maailmasta ilmeetöntä ja väritöntä tai hienosäätämällä jotain täysin sekundäärisiä asioita vain sen vuoksi että joku äänekäs mielensäpahoittajien ryhmä kokee olevansa parempia ihmisiä siksi, että saavat vaikutettua meuhkaamisellaan yrityksiin niin, että nämä muuttavat vanhoja tuttuja brändejään. En tiedä mikä olisi toimivin ja tehokkain tapa torjua rasismia mutta olen täysin varma siitä, että paikkojen tuhoaminen tai vanhojen tuttujen brändien muuttaminen ei vaikuta asiaan hitusen vertaa. Luulempa itse asiassa vielä niin, että tummaihoiset ovat kokenee sen aikanaan rasismin vähentymisenä, että musta mies on kelvannut Uncle Bensin logoon.

Ehkä joku loukkaantuu seuraavaksi intiaanikesästä intiaanien puolesta. Kenties ranskanperunat ovat ranskalaisia syvästi loukkaava termi. Miten pitkälle tätä absurdia mallia voi jalostaa? Milloin on aika ajatella asioita järjellä?