https://www.is.fi/politiikka/art-2000006491674.html

Timo Haapala kirjoittaa nasevasti tästä ajanhetkestä. Sosialismi jyllää ja sen kliimaksi lienee tulevat eurobondit eli yhteisvelka Euroopassa. Vihreät ovat jo nyt näyttäneet vihreää valoa tälle sairaalle idealle. Vihreät eivät voi enää väittää olevansa köyhien puolustajia sillä yhteisvelka lisäisi armottomalla tavalla köyhyyttä Suomessa. Jos eurobondit tulevat, Suomi on menetetty maa. Eurobondit on sotien jälkeisen ajan suurin kohtalonkysymys tulevaisuuttamme ajatellen.

Nämä sosialistit eivät yksinkertaisesti halua mitään muuta kuin tuhota Suomea kaikilla mahdollisilla keinoilla. Vihreät ja vihervasemmisto yleensä on siitä ennustettavissa oleva aatesuuntaus, että jo ennakkoon tiedämme sataprosentisella varmuudella, että heidän kansanta jokaiseen kysymykseen on se mistä koituu Suomelle eniten haittaa. Tässä ajassa tarvittaisiin viisautta ja kykyä ohjata maata oikealle kurssille. Tämä sosialistihallitus tekee kaikkensa maksimoidakseen epäoikeudenmukaisuuden ja tulevien sukupolvien velat. Ihmiset joiden ei ole koskaan tarvinnut synnyttää lisäarvoa tai vastata taloudesta, ymmärtävät rahan rajattomana resurssina jota voidaan vain jakaa sinnetänne valtaan päästyään. He eivät sisäistä sitä, että jokainen valtion omistama euro on jonkun uutteruudella antaitsemaa rahaa.

Vihervasemmiston talousajattelu ei tunne lisäarvon luomista vaan ainoastaan verottamisen ja velan teon. Muiden ansaitsemaa rahaa on helppoa jakaa kun ei tarvitse kantaa vastuuta mistään. Ja jos raha loppuu, aina voi tehdä velkaa ja jatkaa rahan jakamista.  Vihervasemmiston keskeisin ongelma on se, etteivät he arvosta esi-isiemme uutteruudella tekemää työtä ja uhrauksia meidän hyväksemme. Koska kunnioitus puuttuu, ei ole myöskään mitään vastuuta. Suurin osa maailman valtioista on Suomea epäonnistuneempia. Meidän velvollisuus olisi huolehtia jatkossakin siitä, että Suomi pysyy hyvinvointivaltiona. Se on haastava tehtävä niin kauan kuin sosialistit pääsevät hääräämään vallassa. Sosialismi ei ole koskaan rakentanut mitään vaan ainoastaan rapauttanut ja rikkonut. Sosialismi vain verhoaa toimintansa "köyhien puolustamiseksi" mutta todellisuudessa se synnyttää vain näköalattomuutta ja heikentää ihmisten mahdollisuuksia parantaa elämäänsä. Ei se ole sattumaa että yli 95% yrittäjistä jotka yrittävät pitää maata elinvoimaisena, vastustavat sosialistista hallitusta ja vihervasemmistoa.