https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/suomen-on-erottava-eurosta/

Tuomas Malinen kirjoittaa eurosta ansiokkaasti. Olemme kuulleet monien poliitikkojen sanovan miten emme saa toistaa 90-luvun laman virheitä. Tosiasiassa olemme tekemässä kertaluokkaa massiivisempaa virhettä mikäli emme lähde eurosta nopeasti. Käytännössä me lukitsemme itsemme pysyvästi suohon josta ei ole ulospääsyä mikäli emme lähde luomaan omaa tulevaisuuttamme ilman euroa ja todennäköisesti liittovaltioksi kehittyvää EU:ta.

Ruotsi valitsi oman valuuttansa ja siksi länsinaapurimme on hyötynyt siitä suunnattomasti. Suomi on erilaisilla mittareilla katsottuna yksi onnistuneimmista valtioista. Täysin selvää on, että mikäli pysymme eurossa, meidän rahoituspohjamme vähitellen katoaa löperösti asiansa hoitaneiden maiden hyväksi. Niukkuutta on helppoa jakaa mutta vaikeampaa on rakentaa toimiva yhteiskunta. Käytännössä eurossa pysyminen tarkoittaisi niukkuuden jakamista Suomelle.

Valitettavasti Suomea hallitsee selkärangattomat poliitikot joilla ei ole kykyä tai viisautta luotsata Suomelle omanlaistaan tulevaisuutta, vaan he myötäilevät kaikessa  EU:ta. Nämä ajat ovat kohtalonkysymyksiä Suomelle. Toivottavasti jokin yllättävä tapahtuma herättäisi päättäjämme unestaan ja epärealistisista unelmistaan niin kauan kuin ei ole myöhäistä. Tämä yhteiskunta on rakennettu sotien jälkeen suunnattomalla vaivalla ja sitkeydellä. Historia tuomitsee ne päättäjät jotka antavat sen kaiken valua EU:n kankkulan kaivoon.