https://www.is.fi/politiikka/art-2000006470042.html

Jokainen ajatteleva yksilö ymmärtää, ettei Suomen kaltainen pieni ennestäänkin velkainen maa voi ottaa kannettavakseen Italian velkoja eurobondien muodossa. Demarien Tuppurainen ja Vihreiden Ohisalo ovat kuitenkin sitä mieltä, että lisää vain maksettavaa Suomelle.

Vasemmistolainen professori Patomäki intoutui puhumaan täysin villejä blogissaan. Patomäki lainasi lupaa kysymättä allekirjoittaneen hänelle lähettämän sähköpostin tekstejä blogissaan. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/heikkipatomki/suomella-ei-syyta-vastustaa-eurobondeja/

"Eurobondit eivät tarkoita sitä, että Suomi tai suomalaiset maksaisivat muiden velkoja, vaan ainoastaan sitä, että viime käden vastuu veloista on yhteinen."

Mihin eurobondeja sitten edes tarvitaan, ellei tiedetä että Italia ei pysty maksamaan velkansa? Patomäki tietää täysin hyvin, että mikäli eurobondit hyväksytään, realisoituu meille maksettavaa mielimäärin lisää.  Se kaikki on poissa suomalaisen yhteiskunnan uudelleenrakentamisesta. Euro on alunperin kuolleena syntynyt idea koska eri maiden taloudet ovat niin erilaisia. Euron loputtomalle pelastamiselle ei ole mitään järjellisiä perusteita. Tämä kriisi aiheuttaa meille joka tapauksessa ison taloudellisen ongelman. Eurobondit tarkoittaisi liittovaltiokehitystä ja lopullista tulonsiirtoa vauraammasta pohjolasta korruptoituneeseen etelään. Se maksimoisi suomalaisen köyhyyden ja veisi kaiken toivon paremmasta. Patomäen kommentti on joko täydellistä tietämättömyyttä tai tarkoitushakuista epärehellisyyttä.

Patomäki jatkaa villejä ajatuksiaan:

"Yhteisvastuu on parempi ratkaisu kuin likinäköinen kuvitelma itseriittoisuudesta. Yhteisvastuun ei myöskään pidä pysähtyä EU:n rajoille."

Suurin osa maailman valtioista pärjää ilman Euroopan unionia. Myös Euroopassa pärjätään ilman byrokraattista harvainvaltaa joka turmelee kansalliset perinnöt ja aiheuttaa ainoastaan epäoikeudenmukaisuutta. Mistä Patomäki kuvittelee sen rahanmäärän syntyvän jolla yhteisvastuuta laajennettaisiin vielä EU rajojenkin ulkopuolelle? EU on jo nyt konkurssikypsä maanosa joten täysi työ on selvittää asiat täälläkin. Suomi voi antaa rahapussinsa maailmalle mutta kurjuutta se ei maailmasta poista mutta tekee vain yhden kärsivän maan lisää. Itsemääräämisoikeus ei ole sama kuin itseriittoisuus. Harva meistä pitää esimerkiksi Norjaa itseriittoisena maana vain koska se ei ole EU:ssa.

Itse asiassa asia on juuri toisinpäin kuin Patomäki ajattelee. Yksittäisen kansallisvaltion on huomattavasti helpompi luoda hyvinvointia ihmisille sekä toimivan yhteiskunnan kuin, että yrittäisimme luoda toimivaa ja hyvinvoivaa kokonaista maanosaa tai mannerta.  Lisäksi hyödymme suunnattomasti siitä jos Eurooppa on itsenäisten kansallisvaltioiden Eurooppa. Kun yksittäiset maat tekevät poliittisia virheitä tai onnistumisia, voimme oppia toisiltamme. EU liittovaltiossa virheet koskettaisi kerralla koko Eurooppaa ja emme voisi oppia toisiltamme. Myös virheiden peruttaminen olisi tuntuvasti vaikeampaa.

Suomi menestyy parhaiten olemalla itsenäinen maa joka tekee meille suomalaisille parhaimpia täsmäratkaisuja mutta käy kauppaa maailmanlaajuisesti. Onneksi Saksan kaltainen mahtimaa vastustaa eurobondeja. Se voinee pelastaa vielä paljon.Me emme yksinkertaisesti voi romuttaa kaikkea sitä hyvää jota olemme pohjolassa rakentaneet vuosikymmeniä. Jos Suomi aikoo olla jatkossakin yksi onnistuneimpia yhteiskuntia, on näiden vasemmistolaisten ihmisten pyrkimykset yksintein torpattava. Nämä ihmiset tekeytyvät köyhien puolustajiksi mutta tossiassa he haluavat tuottaa Suomeen lisää köyhyyttä. Kommunistinen unelma lienee että tasa-arvo vallitsee kun kaikki ovat suunnilleen yhtä köyhiä ja ilman toivoa.

EU ja / tai Euro hajoavat hyvin suurella todennäköisyydellä korona-kriisin seurauksena. Jos eurobondit hyväksytään niin se on ainoastaan ajan pelaamista. Vauraammissa ja köyhtyvissä maissa piilee  tämän jälkeen ihmisten syvä viha ja kapina. Me pystymme nousemaan suomalaisella sisulla ja osaamisella huomattavasti helpommin tästä kriisistä jos riippakivenämme ei ole Italian kaltaisten maiden laskupinoa valtiovarainministeriön pöydällä.

Eiköhän kyse ole myös siitä, että Tuppurainen ja Ohisalo kumppaneineen tietää vallan hyvin, että heidät voidaan palkita hyvällä EU viralla kunhan ovat valmiita tekemään ensiksi työtä suomalaisten hyvää vastaan ja puolustavat kaikkea sitä mitä EU edustaa. Näin toimi myös eräs herra Katainen. Näille pyrkyreille mikään ei ole pyhää ja he ovat valmiita lähes mihin tahansa saadakseen itse mukavia pestejä.

Eurobondit ovat asia josta ehdottomasti täytyisi järjestää kansanäänestys koska maksajana toimisi koko yhteiskunta.