Salaliittoteoriat ovat mielenkiintoinen asia. Jotkut ajattelevat, että suunnilleen kaikki ovat salaliittoa. Toisessa ääripäässä on naiivit ihmiset jotka eivät usko salaliittoja juuri olevankaan, Tosiasiassa salaliittoja on ollut aina ja useinmiten ne ovat liittyneet  suurvaltapolitiikkaan tai muihin isompiin kuvioihin missä ollaan tekemisissä rahan taikka vallan kanssa. Kun tavallinen tallaaja on epärehellinen tai kun pieni autokorjaamo huijaa asiakastaan autoremontissa, kysymyksessä on vain yksinkertaisesti filunkipeli. Kun tämä filunkipeli toteutetaan vaikka suurvaltojen toimesta tai ylikansallisen yrityksen toimesta, on kysymyksessä salaliitto. Mainilan laukaukset olivat Suomea vastaan tehty salaliitto.

Korona-virus on saanut aikaan epäilyjä salaliitosta kun on arveltu, että se voi olla luotu laboratoriossa. Ajatus ei ole lainkaan niin villi kuin voisi ajatella eikä siinä toisaalta olisi edes mitään poikkeuksellista. Maailmassa on valtava määrä ryhmiä ja ihmisiä joilla olisi kasapäin motiiveja tällaiseen ja se olisi teknisestikin täysin toteutettavissa. Ilman todisteita ainakaan allekirjoittanut ei usko tällaiseen mutta toisaalta terveesti skeptinen osaa myös aina epäillä. Mikäli koronasta seuraisi jotain merkittäviä kansainvälisiä lakeja taikka systeemimuutoksia, voisi epäilyksen taso nousta.

Otaksun, että monen ihmisen mieli järkkyisi jos heidän uskonsa rehelliseen maailmaan järkkyisi. Ehkä siksi he ajattelevat kategorisesti jokaisen salaliittoteorian olevan lähinnä vitsi. Toisessa ääripäässä on ne ihmiset jotka on niin totaalisesti menettäneet uskonsa maailmaan, että heille lähes kaikki on suurta salaliittoa. Totuus lienee jossakin välimaastossa. Loogisestikin ajatellen ne joilla on suurimmat rahat, hallitsevat maailmaa. Korruptio kukoistaa ja maailma on verkottunut.

Rotshcildien suku vaurastui jo aikapäiviä sitten rahoittamalla sotimista. https://fi.wikipedia.org/wiki/Rothschild

Lukemattomia sotia on synnytetty provokatiivisesti vain ja ainoastaan taloudellisista intresseistä taikka vain harjoittelun vuoksi. Esimerkiksi Viatnamin sotaa ei ollut Yhdysvaltojen tavoitteenakaan voittaa nopeasti vaan ainoastaan ylläpitää mahdollisimman pitkään. Jokainen voi lukea miten käsittämättömiä sääntöjä Yhdysvallat laati  armeijalleen Viatnamin sotaan ja vielä järjesti asiat siten, että vastapuoli oli täysin tietoinen näistä säännöistä. Siksi sota kesti niin pitkään ja se oli suuri taloudellinen menestys sodasta hyötyville.

Operaatio Northwoods on julki tullut salaliiton suunnittelu jota ei kuitenkaan toteutettu https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Northwoods Jokainen voi vain miettiä montako tuohon suunnitelmaan vertautuvaa salaliittoa maailmassa on oikeasti toteutettu ihmisten mielipiteiden muokkaamiseksi taikka esimerkiksi sotimisen aloittamisen perusteeksi ellei jopa lakien runnomiseksi läpi.

Sen enempää tässä puimatta epäiltyjä tai todennettuja salaliittoja historiassa, on aivan tervettä olla skeptinen ja miettiä aina kuka hyötyy mistäkin. Kulissien takana on aina tapahtunut asioita joista suuri yleisö ei tiedä mitään, eikä tarvitse olla salaliittoteoreetikko tämän myöntääkseen. Follow the money, valtaakaan unohtamatta.