Näinä aikoina ja myöhemmin vielä enemmän, saa vasemmistolaisetkin oppia mikä on yritysten arvo yhteiskunnassa. Ilman ennustajiakin tiedämme, että talous supistuu tuntuvasti tänä vuonna. Yrityksiä tulee myös kaatumaan eikä ole toivon palastakaan saada työllisyysastetta nostettua. Päinvastoin edessä on lisääntyvää työttömyyttä ja köyhyyttä lähitulevaisuudessa.

Hyvinä aikoina on niin helppoa unohtaa yritykset ja niiden kilpailukyky mutta poikkeuksellisina aikoina sitten pelätään että ruokkiva käsi ei enää ruokikaan. Jos tämä hallitus on kasassa kautensa loppuun, se joutuu tekemään ankaria sopeutustoimia  ja leikkauksia juuri siksi, että yrityspuolella on edessä alamäkeä. Toivottavasti koronan tuhojen jälkeen myös vasemmiston puolella osataan arvostaa yrityksiä aivan eri tavalla.

Hallitusta ei voi kuitenkaan taustastaan huolimatta moittia viimeisimmistä toimenpiteistä koronan suhteen. Kukaan ei voi tietää etukäteen miten pandemia etenee ja milloin olisi ideaalein hetki tehdä erilaisia rajoituksia ja karanteenejä. Se tiedetään vasta jälkikäteen jos silloinkaan mutta turhia riskejä ei kannata ottaa vaikka se kirpaiseekin yhteiskuntaamme ankarasti.