Sanna Marin edustaa ja hurmaa maailmalla. Jos samat asiat puhuisi maailmalla Antti Rinne, niin tokkopa reaktiot olisi samanlaisia. Sukupuoli ja nuoruus tuntuu merkitsevät enemmän kuin asiat. YK:ssä Marin lausui mm. seuraavaa:

"Rakennamme Suomeen maailman ensimmäisen fossiilisista polttoaineista vapaan hyvinvointiyhteiskunnan"

Tällaiset puheet osoittavat miten eri maailmassa poliittiset päättäjät elävät kuin mitä on arkitodellisuus. On helppoa ja mukavaa julistaa tällaisia, mutta toteuttaminen on jo huomattavasti vaikeampaa. Koko yhteiskuntamme perustuu tänäkin vuonna täysin fossiilisten polttoaineiden hyödyntämiseen. Voi myös kysyä onko hyvinvointiyhteiskuntaa enää olemassa jos kovin nopeasti luovutaan fossiilisista polttoaineista. Tavallinen kansa joutuu jo nyt maksumieheksi hallituksen kurjistaessa erilaisilla veroilla autoilijan ja omakotitalossa asuvan elämää. Ehkä me kansalaiset olemme hieman vähemmällä innolla mukana tässä kuin juhlapuheita paasaava kokematon ja nuori idealisti pääministerimme. Me kun kuitenkin maksamme tämän lystin.

Ylistäessään suomalaista terveydenhuoltoa tuli mieleen pitkät jonot ja resurssien puute. Toki verrattuna vaikka Amerikkaan on järjestelmämme edistyksellinen. Jos asiaa kysyttäisiin suomalaisilta niin varmasti kehujen lisäksi tulisi myös kritiikkiä. Maksutontakaan tämä ei ole vaan me maksamme veroja paljon saadaksemme nämä palvelut.

Mitä taas tulee tasa-arvoon niin ainakaan hallituksen naisenemmistö ei viittaa tasa-arvoon, joskaan en tiedä miksi pitäisi tavoitellakaan jotain kiintiösukupuolista tasa-arvoa. Seuraava hallitus saattaa hyvin olla miesvoittoinen ja ehkä sekin kelpaa esimerkiksi tasa-arvosta kuten tämä hallitus.

Niin kiiltokuvamaisen hienoa kuvaa Marin kuin maastamme maailmalla antaakin, on helppoa puhua kun ei tarvitse lainkaan välittää siitä miten tavallinen kansa voi maassamme. Hallituksen toimien vuoksi työttömyys kasvaa ja köyhyys lisääntyy. Moni yritys suunnittelee toimintansa siirtämistä ulkomaille ja yrittäjien luottamus Marinin hallitukseen on heikko. Marinin toki henkilökohtaisesti kannattaa ottaa pääministeriydestään nyt kaikki ilo irti koska se on lyhytaikainen pätkätyö, mahdollisesti hyvinkin lyhytaikainen. Sitten on taas toivottavasti vallassa vastuuntuntoisemmat ihmiset vähemmillä utopioilla.

Maailma on erikoisilla raiteilla jos ikä ja sukupuoli ovat keskiössä eikä edistetty politiikka tai agendat. Pitäisikö tämän sosialistihallituksen kielteiset toimet talouttamme ja kansalaisia kohtaan sivuuttaa vain siksi, että tätä politiikkaa harjoittaa hallituksessa nuoret naiset? Sosialistinen ja utopistinen politiikka on yhtä turmiollista maallemme riippumatta siitä mitä sukupuolta tai ikäryhmää sen harjoittajat ovatkin.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006431293.html