Blogistin  verikokeista selvisi, että kolesteroli on hieman koholla. Niinpä alkoi pieni oma tutkimus kolesterolilääkkeistä. Selvisi että, statiitien aikakaudella sydän-ja verisuoniperiäiset kuolemat ovat itse asiassa lisääntyneet eivätkä vähentyneet kuten piti tapahtua. Statiinien piti laskea näitä kuolemia 30-40%. Sen lisäksi statiinien käyttö lisää tuntuvasti diabeteksen riskiä sekä rappeuttaa lihaksia. Myös sydän on lihasta.

Lääketeollisuudella on rahaa ja se luonnollisesti voi rahoittaa tutkimuksia jotka puoltavat lääketeollisuuden intressejä. Kun ihmisille määrätään statiineja kolesteroliin, voidaan myöhemmin myydä enemmän diabeteslääkkeitä jne. Ketä pienen ihmisen sitten pitäisi uskoa kun lääkäri määrää statiineja? Ainakin allekirjoittanut aikoo niistä kieltäytyä koska niiden haittavaikutukset tunnetaan ja kuolinsyistä kertynyt data kertoo sydän-ja verisuonikuolemien lisääntyneen statiinien aikakaudella. Blogisti ei suinkaan ole lääketieteen ammattilainen eikä näin kehoita ketään jättämään lääkkeitään ottamatta mutta omakohtainen tuntemukseni on, että teen omilla ruokavalinnoilla sekä liikkumisella kaiken voitavani kolesterolin parantamiseksi enkä suostu statiineja apoteekistä noutamaan jos sellainen resepti kirjoitettaisiin. Biabetes jota statiinit lisää, aiheuttaa jo itsessään juuri niitä sydän-ja verisuoniongelmia mitä statiinin pitäisi ehkäistä. Sen lisäksi statiinit kalkkeuttaa verisuonia Yhdysvaltaisen tutkimuksen mukaan.

Hankalaksi tällaiset valinnat tekee se, ettei tavallisella ihmisellä ole juuri mahdollisuuksia arvioida onko jokin lääke suunniteltu palvelemaan ihmisen terveyttä vaiko nostamaan lääketeollisuuden tasetta. Esimerkiksi verenpainelääkkeet ovat ihan perusjärjellä hyödyllisiä koska korkea verenpaine vahingoittaa elimistöä pitemmän päälle. Vaikeampaa arviointi on taas esimerkiksi statiinien kohdalla joista on keskenäänkin ristiriitaista tutkimusta eikä ainakaan Suomen kuolinsyytilastot  tue ajatusta niiden kuolemia vähentävästä vaikutuksesta. Tiede ei ole suojassa suuren rahan turmelevasta vaikutuksesta. Muistan lukeneeni esimerkiksi miten Amerikassa löytyy paljon tutkimuksia siitä, ettei sokeri ole terveydelle haitallista. Sokeri ylläpitää massiivista liiketoiminnan ketjua yllä. Tarvitaan apua ja leikkauksia lihavuuteen, tarvitaan sairauksiin lääkkeitä ja hautausurakoitsijakin kiittää puhumattakaan ruokateollisuuden hyödyistä.

Mtv3 esitti aikoinaan kohua herättäneen ohjelman. Katkelma ohjelmasta: https://www.youtube.com/watch?v=daIxfTQceVQ

Mielenkiintoinen kurkkaus tilastoihin: https://www.youtube.com/watch?v=80uAoQzNUuU