Joskus tulee tilanteita politiikan puolella mitä ei millään logiikalla kykene ymmärtämään. Taannoin SDP ja Vasemmistoliitto vastustivat osakesäästötiliä. Vastustajiin yhtyi jopa Timo Harakka jolla itsellään on yksi eduskunnan muhkeimmista salkuista. Osakesäästötili on suunnattu nimenomaan piensijoittajille koska suursijoittajia tuskin kiinnostaa tili jonne voi tallettaa vain max 50 000 euroa. Vaikka tämä keskustelu osakesäästötilistä on käyty jo aiemmin ja onneksemme tili tuli tarjolle, niin pohdituttaa miksi nämä puolueet sitä vastustivat ja mitä siitä pitäisi ajatella?

Loogisesti ajatellen näiden vasemmistopuolueiden olettaisi olevan köyhien puolustajia. Demarit erityisesti on kautta aikain profiloituneet duunarien puolueena. Duunarit ovat juuri se ryhmä joka on osakesäästötilin suurinta kohderyhmää. Edelleen loogisesti ajatellen voisi kuvitella, että nämä vasemmistopuolueet suorastaan kannustaisi ihmisiä sijoittamaan ja rahastoimaan pieniäkin summia kautta läpi työuransa jotta eläkepäivinä olisi vauraampaa ja valtion sosiaalimenotkin vähenisivät vauraan senioriväestön kautta jotka ylläpitäisivät korkeaa ostovoimaa.

Jos ideana on puolustaa köyhiä niin silloin pitäisi keskittyä köyhyyden vähentämiseen eikä sen ylläpitämiseen. Onko niin, että nämä vasemmistopuolueet vastusti osakesäästötiliä ihan vain luodakseen sellaista mielikuvaa äänestäjille, että vastustamalla tiliä, he puolustavat köyhiä koska sijoittaminen kuulostaa aivan liian varakkaalta. Tämäkin asia on juuri toista tietä kuin yleisesti ajatellaan. Ne jotka ovat tavalla tai toisella rikastuneet riittävästi voivat olla sijoittamattakin koska heidän rahansa riittää. Sen sijaan juuri pieni ja keskituloisten pitäisi sijoittaa vuosikymmenien ajan pieniä summia saadakseen kerrytettyä itselleen mukavat eläkepäivät.

Politiikka on siitä surullista, että se perustuu pitkälle mielikuvien luomiseen eikä realiteetteihin tai ratkaisujen vaikuttavuuteen. Vasemmistopuolueet tekevät köyhillä ja pienituloisilla vain halpaa politiikkaa profiloimalla itsensä heidän puolustajikseen. Tosiasiassa tämäkin vasemmistohallitus lyö pienituloisia korville olan takaa. Nostetaan pakollisen autoilun hintaa ja sitä kautta tulee ruoalle nostopaineita. Ajetaan kaupunkien ulkopuolella ihmiset ahdinkoon talojen lämmityskustannusten ja liikkumisen kanssa. Ajetaan politiikkaa joka saa teollisuuden miettimään kaksikin kertaa kannattaako täällä jatkaa toimintaa vai viedäkö työpaikat Kiinaan. Palkataan sullemulle-avustajia lisää ja kulutetaan valtion kassa kuiviin.

Sipilän hallitus ei ollut ideaali tai tehnyt mitenkään kovin viisasta politiikkaa mutta yritys oli kova saada talous tasapainoon. Nyt tällaista yritystä ei edes ole ja seuraava hallitus saakin eteensä massiivisen leikkaustarpeen. Kun seuraava hallitus joutuu pakostakin korjaamaan tämän hallituksen taloussotkuja, onkin seuraava hallitus jälleen vasemmistohallitus koska ihmiset kokevat leikkaukset vaikeina. Tällaista jojoilua politiikka on koska tehdään politiikkaa mielikuvien perusteella. Suomelta puuttuu totaalisesti suunta ja olemme täysin tuuliajolla.

Paradoksaalisesti nimenomaan vasemmistopuolueiden pitäisi puhua sijoittamisen ja järkevän vastuullisen talousajattelun puolesta jos heidän motiivina on vähentää köyhyyttä. Niin ikään luulisi että he haluaisi oikein suosia suursijoittajia jotka tulevat ja investoivat tänne synnyttäen samalla työpaikkoja. Valitettavasti näiden puolueiden ainoita  ratkaisuja köyhyyteen on tulonsiirrot tai lisävelan tekeminen. Jos kaikki yritykset ja vauraat ihmiset poistuisi maasta ja näiden puolueiden pitäisi rakentaa maa tyhjästä, niin ehkä he silloin saisivat ahaa-elämyksen siitä miten köyhyyttä oikeasti poistetaan. Minä en voi ymmärtää miksi vasemmistopuolueet toimivat täysin oman agendansa vastaisesti. Eivätkö he vain oikeasti ymmärrä näitä asioita vai haluavatkokin he ylläpitää köyhyyttä saadakseen vaaleissa ääniä? Loogista olisikin ajatella, että jos vasemmistopuolueiden kannattajat yhtäkkiä vaurastuisivat, he äänestäisivät  eri puolueita.