https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/472d1a98-db89-4b77-a4db-cc53f2ba4d11

Nyt väläytellään jo maastapoistumisveroa. Aiemmin moni olisi pitänyt sitä epäisänmaallisena toimintana kun suomalaiset rikkaat ja liikemiehet lähtevät omaisuuksineen pois maasta. On ollut kunnia asia maksaa veronsa Suomeen. Nyt ainakin allekirjoittanut ajattelee toisin. Tätä yhteiskuntaa ollaan ajamassa konkurssiin nykyisellä umpisosialistisella politiikalla. Miksi tänne jäisi kukaan sellainen jolla on pyöritettävänään isoja liiketoimia kun kiitoksena saa vain kateutta ja veroja. Miksi kukaan jolla on iso varallisuus ja merkittävää siirrettävää liiketoimintaa, jäisi tänne odottamaan mitä järjetöntä poliitikot seuraavaksi keksivät? Ja toisekseen, kun päättäjämme haluaa pelastaa maailmaa ja muutoinkaan ei pidetä suomalaisten puolia, niin mitä väärää olisi jos tässä globalismin nimeen vannovassa maailmassa rikkaat lähtisi maasta? Vai onko kuitenkin niin että nämä sosialistit tarvivatkin rikkaita voidakseen kupata veroilla heidän omaisuutensa? Eikös se sosialismi toimikaan ilman rikkaita ja vauraita?

Suomalaisissa isompien yritysten hallituksissa istuu älykkäitä ja kypsiä aikuisia. Kun miettii millaisia naiiveja ja ymmärtämättömiä sosialistisen idealistisia kiilusilmiä istuu taas hallituksessa heikkoine elämänkokemuksineen, on epäsuhta melkoinen. Se vastaa tilannetta missä lapset olisi päästetty valtaan ja aikuiset ihmettelee huuli pyöreänä mitä pitäisi nyt tehdä.

Juuri tulleen raportin mukaan dieselin verotuesta olisi luovuttava

https://www.is.fi/autot/art-2000006403511.html

Tämä korottaisi jälleen dieselin hintaa ja heikentäisi vientiteollisuuden kustannuskilpailukykyä kuten raportissa todetaan. Raportissa lohdutetaan että vaikutus olisi "verrattain vähäinen". Kyse on myös signaalista minkä valtio haluaa antaa. Kun tällaisia "vähäisiä" tekoja tulee yhtenään, on selvää että isompien yritysten älykkäät ihmiset alkavat miettiä voisiko jossain muualla harjoittaa liiketoimintaa kannattavammin.

Kaikki liike-elämää koskevat rajoitukset, verojen nostot ja muut poliittiset haitat tulee lopulta tavallisen ihmisen maksettavaksi. Tässä maailmassa kaikki limittyy ja nivoutuu toisiinsa. Esimerkiksi dieselin verotuesta luopuminen nostaa kuljetuskustannuksia ja kuka muu sen maksaisi lopulta kuin se tavallinen ihminen ruokakaupassa. Mikään pakko Suomen ei ollut sitoutua täysin epärealistisiin päästövähennyksiin liikenteessä. He tekivät sen täysin vapaaehtoisesti ja nyt kansa laitetaan sen kanssa ahdinkoon vaikka Suomessa yksityisautoilu on erityisen hyvin puolusteltavissa pitkien etäisyyksien takia.

Toisinaan tuntuu, etteivät poliitikkomme ymmärrä lainkaan kokonaisuuksia vaan he menevät puhtaasti idologia edellä välittämättä tai ymmärtämättä tekojensa seurauksia. Niin surullista kuin se onkin mutta tämä rakas maa on yksi Euroopan hölmöimmistä maista vertailee sitten mihin tahansa toiseen maahan. Kansa ei ole hölmöä mutta päättäjämme ovat. Kyllä turhauttaa!!