Kokoomuksen Antti Häkkänen väläytti ajatusta ikuisesta elinkautisesta. Saman puolueen Elina Lepomäki kommentoi Häkkäsen ajatusta näin:

"Kuvittele synkin mahdollinen teko. Kuvittele sitten, ettei sitä voisi ikinä, koskaan, edes teoriassa sovittaa mitenkään. Synkempää olisi se. Sivistysvaltiossa yksilöllä on oltava joka päivä mahdollisuus vaikuttaa kohtaloonsa. Pyrkimystä parempaan ei pidä koskaan sammuttaa"

Ei tarvitse edes kuvitella synkintä mahdollista tekoa koska riittää, että lukee juttuja Suomen rikoshistorian synkimmistä rikoksista. Mieleen muistuu eräskin henkilö joka syyllistyi ensiksi paloittelusurmaan ja alkoi sitten isitua tuomiotaan. Vapaalle päästyään hän surmasi teräaseella puolustuskyvyttömän ihmisen. Minun ja uskoakseni usempien ihmisten on hyvin vaikeaa ymmärtää miksi tällaisiin tekoihin syyllistyneellä pitäisi olla oikeus "sovittaa" tekonsa ja vapautua sen jälkeen vankeudesta. Sivistysvaltion tehtävä on suojella rauhanomaisia kansalaisiaan eikä antaa erittäin vakaviin rikoksiin syyllistyneille uusia mahdollisuuksia. Mitenkään en osaa nähdä sitä synkkänä kuten Lepomäki, että pahimmat väkivaltarikolliset pidetään pysyvästi lukkojen  takana. Joidenkin rikosten brutaaliuden tulee riistää tekijän vapauden pysyvästi. Lepomäen näkemys on täysin käsittämätön.