https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006401535.html

Kun yrittäjien antama arvosana hallitukselle on luokkaa 6-, se ei anna viitteitäkään siitä että hallitus voisi onnistua työllisyystavoitteisssaan ainakaan ilman keinotekoista ja kallista tempputyöllistämistä. Teollisuusyritysten antama arvosana on kaikkein heikoin ja näillä yrityksillä on suurin mahdollisuus lähteä maasta jonnekin jossa on järkevämpää harjoittaa liiketoimintaa ja jossa on vähemmän sosialistista politiikkaa. Tosin ei se Sipilänkään politiikka yrittäjiltä lopuksi enää tukea saanut kun vain 11% yrittäjistä olisi antanut Sipilälle tukensa edellisissä vaaleissa.

Sosialistihallitus ei kykene ideologisista syistä ottamaan vastaan edes ideaa siirtymisestä Viron mallin mukaiseen yritysverotukseen vaikka sen lopputuotteena syntyisikin lisää työpaikkoja ja toimeliaisuutta sekä moni yritys jäisi kotimaahan joka nyt suunnittelee muuttoa. Ei ole toivoakaan, että tämä hallitus toisi pöytään mitään sellaisia ideoita joista yrittäjät voisivat innostua ja alkaa uskoa siihen että tässä maassa kannattaa yrittää enemmän ja palkata ihmisiä töihin. Paradoksaalista sekin että nyt kun SDP on hallituksen voimapuolueena niin lakkoja on enemmän kuin aikapäiviin.

Postilakolle löytyi vielä helposti sympatiaa ymmärrettävistä syistä mutta paperiteollisuuden lakolle ei enää löydy. Paperiporukan palkat ovat siinä määrin hyviä, että sietäisivät olla kiitollisia työstään näinä työttömyyden aikoina. AY liike ajaa valmiiksi hyvässä asemassa olevien työllisten ylimitoitettuja etuja sillä hinnalla, että uusien työpaikkojen synnyttäminen tulee yhä vaikeammaksi. Loppupaskun maksaa koko yhteiskunta sekä erityisesti työttömät.

Sosialismi ei toimi kapitalismissa eikä sosialismi toimi edes sosisialismissa.