https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006416939.html

Vihreät ehdottaa äänestysikärajaksi 16 vuotta. Ainakaan allekirjoittanut ei haluaisi elää maailmassa jossa entinen 16 vuotias itseni olisi voinut olla tekemässä isoja ratkaisuja. Siihen on olemassa syynsä miksi esimerkiksi useilla aloilla arvostetaan kokemusta. Kun miettii omaa kasvukäyräänsä lapsuudesta keski-ikäiseksi niin ymmärtää miten vähät eväät on repussa jollakin 16 vuotiaalla. Toki aina on olemassa poikkeuksia mutta uskoakseni useimmat ovat siinä iässä erittäin naiiveja ja helposti harhaanjohdettavia.

Tämä toki sopisi hyvin Vihreille koska he haluavatkin profiloitua nuorien, opiskelijoiden ja city-ihmisten puolueena joilla nyt vain sattuu olemaan hieman muita paremmat ajatukset ja ideologia. Alhaisesta äänestysiästä hyötyisi eniten juuri Vihreät.

Ohisalon perustelu:

"Nuorten pitäisi olla mukana päättämässä, koska he joutuvat elämään päätösten seurausten kanssa kaikkein pisimpään. He ovat ensimmäinen sukupolvi, joka joutuu elämään koko ikänsä ilmastokriisin varjossa. Otetaan nuoret mukaan reiluun muutokseen, eikä jätetä portaille värjöttelemään."

Kommentti osoittaa selvästi miten Ohisaloa miellyttää ajatus siitä, että ilmastouhilla peloitellut nuoret saataisiin Vihreiden äänestäjiksi ja rapauttamaan nopeaan tahtiin maamme taloutta. Maan jonka päästöt ovat maailman mittakaavassa niin mitättömät ettei Suomessa tulla millään ratkaisuilla koskaan vaikuttamaan ilmastoon vaikka lakkaisimme hengittämästä. Ilmastopanikoivat nuoret ampuisi omaan jalkaansa tekemällä ratkaisuja jotka vaikuttaisi heidän toimeentuloonsa ja työllisyyteensä. 16 vuotiaalla on vielä niin hatara yhteiskunnallinen, historiallinen tai poliittinen ymmärrys, että he tuskin osaisivat erottaa esimerkiksi Vihreiden harjoittamaa populismia tai havaita puolueen epärealistiset kuplat. Ihmisen aivot kehittyvät noin 30 ikävuoteen saakka. 16 vuotiaan kyvyt ja elämänkokemus on yksinkertaisesti aivan liian heikkoja koko yhteiskuntaa koskeviin päätöksiin. Ne muutamat hämmästyttävänkin lahjakkaat ja kypsät 16 vuotiaat joiden kyvyt ja näkemykellisyys riittäisi äänestämiseen voivat hyvin odottaa 2 vuotta.