Nykyajan ihmisiä tuntuu liiaksi ohjaavan tunteet. Tunne siitä, että minä olen hyvä ihminen koska minä teen ilmastotekoja tai minä en rajoittaisi minkäänlaista maahanmuuttoa. Antti Rinne kertoi taannoin vaihtaneensa ruokavaliota ilmaston takia. Ehkä se on terveyden takia hyväkin mutta ilmaston vuoksi vaihtaminen kuulostaa yhtä juhlalliselle kuin se, että allekirjoittanut julistaisi tekevänsä reippaita lenkkejä maailmanrauhan vuoksi eikä suinkaan edistääkkseen terveyttään ja sulattaakseen vatsaansa.

Ivan Puopolo kirjoittaa nasevan terävästi ilmastonmesoamisen mittakaavavirheestä

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ivan-puopolon-kolumni-ilmastohysteria-on-rasittavaa-turhaa-ja-nyt-myos-vaarallista/7686780#gs.rq9qsz

Ilmastohysteria on edennyt vaarallisen pitkälle kun jotkut lopettavat astmalääkityksensä koska inhalaattorit tuottavat kasvihuonekaasua. Ehkä kuntoliikunta pitäisi lopettaa samalla logiikalla koska ihminen uloshengittää hengästyneenä enemmän hiilidioksidia. Kun auto päästää ilmakehään hiilidioksidia, se on saastetta, kun ihminen uloshengittää  samaa tavaraa, se on ok.

Puopolo ilmaisee asian terävästi:

"Vaahtoaminen maidon juonnista ja lehmien piereskelystä saa aikaan silmien pyörittelyä juuri siksi, että möykkä suhteessa vaikutuksiin on naurettavalla tavalla pielessä. Mittakaavaharha on samaa luokkaa kuin jos yrittäisi poistaa maailmasta köyhyyden keräämällä tyhjiä pulloja."

Suomen päästöt on 0,14% maailman päästöistä. Huomioinarvoista on myös se, että hiilidioksidi jota luonto tarvitsee yhteyttämiseen ja elämän ylläpitäiseen, lasketaan saasteeksi. Argumenttinä kuulee toisinaan sanottavan että "pienistä puroista syntyy iso virta". Samaa argumenttia tuskin hyväksyttäisiin jos kysymys olisi  Puopolon pullovertauksesta köyhyyden poistamisessa. Tuskin kukaan hyväksyisi ajatusta siitä että köyhyys poistuu kun kerätään pulloja koska pienistä puroista jne. Vaikeaa on hahmottaa miten tiedostava yksilö voisi kokea vaikuttavansa ilmastoon jollakin nuppineulan kokoisella valinnallaan kun samaan aikaan esimerkiksi Kiina lisää hiilivoimaa pelkästään sen verran vuodessa mitä koko Euroopan kapasiteetti on.

Ilmastohysterian tarkoituskin on saada manipuloitua ihmiset lähes paniikkiin. Paniikissa olevia ihmisiä on helppo verottaa ja kaupata heille asioita mitä he eivät muutoin tarvisi. Me yritämme ostaa täällä lännessä hyvää omaatuntoa ja hyvän ihmisen statusta mitättömillä valinnoillamme mutta silti Kiina porskuttaa koska ostamme siellä valmistettuja tuotteita. Pelottavaa on nähdä miten absurdeihin mittasuhteisiin tämä ilmastohysteriä vielä johtaa. Allekirjoittanut on sataprosentisen varma, että joidenkin vuosikymmenien kuluttua nykyistä ilmastovouhkaamista katsotaan täysin uusin lasein kun havaitaan, että ilmasto ei noudata sille laadittua käsikirjoitusta eikä kaupungit huku veden alle. Kaikki ilmastoennustukset ovat menneet tähän mennessä pieleen ja on odotettavissa että niin tapahtuu jatkossakin.

Elämme surullisia aikoja kun järjen käyttö ja suhtellisuudentaju on unohtunut siinä missä tiedonkin hankkiminen. Uskonnollinen fanaattisuus on vallannut tämän ajan.