Johan pomppasi. Vihreiden sisäministeri Ohisalo aikoo nostaa poliittisella virkanimityksellä vihreää yhdenvertaisuusvaltuutettua Kirsi Pimiää sisäministeriön kansliapäälliköksi ohitse pätevämmän Antti Pelttarin joka toimii SUPO:n päällikönä. Itsestäänselvää on muutenkin että Pelttarin toimiala ja osaaminen kuuluu juuri sisäisen turvallisuuden alaan toisin kuin taas Pimiän ala. Onneksi asiasta on nostettu äläkkä ja asiasta on myös uutisoitu:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5387a6c4-03ca-40c0-9fab-42207a877440

Äärimmäisen härskiksi tämän poliittisen virkanimityksen tekee se, että oppositiopuolueena ollessaan Vihreät on kovin sanoin kritisoineet poliittisia virkanimityksiä. Ohisalo itse on todennut seuraavaa:

"Poliittiset virkanimitykset on yksi ongelma. Sitten toisaalta yritysten hallituksissa nähdään, miten valta tässä maassa kasautuu. Meillä on paljon tunnettuja hallitusammattilaisia, joiden nimet pyörivät monessa firmassa. Heillä on usein kytköksiä myös toisiinsa, saatetaan pelailla kavereille bonuksia ja muuta tällaista. Tältä asia helposti näyttää ulospäin"

Ohisalon ohella myös Emma Kari ja Ville Niinistö on Vihreistä kärkkäästi kritisoineet poliittisia virkanimityksiä aiemmin. Nyt Ohisalo tekee härskin poliittisen virkanimityksen jossa tehtävään nostettavan henkilön pätevyys on heikompi kuin Pelttarilla jonka toimialaa sisäministeriön tehtävät olisi. Ne jotka ovat yhtäänkään perillä vihreiden toiminnasta tuskin yllättyivät siitä miten likaiseksi peli muuttuu heti kun saavat valtaa. Tuntuukin sille, että vihreiden arvomaailmassa säännöt ja moraali ovat tarpeettomia aina kun kyse on heistä itsestään. Kaksilla standardeilla mennään. Ihmetteleekö joku vielä miksi luottamus politiikkaan on täysin rapautunut.

Mielenkiintoinen kysymys on että hyväksyykö Keskustä tämänkin teon ja mitä kaikkea me vielä saamme  kestää tältä hallitukselta ja näiltä ministereiltä. Kuten niin moni on etukäteen uumoillutkin tämä hallitus on maallemme täydellinen katastrofi. Köyhyyttä lisätään nostamalla polttoaineiden veroja, toimeliaisuutta vähennetään, veroja korotetaan, velanottoa lisätään ja tehdään härskejä poliittisia virkanimityksiä sekä otetaan avustajia moninkertainen määrä sullemulle-periaatteella. Toivomme lepää siinä, että Keskustan kannatus laskee edelleen niin paljon että Keskustan on vihellettävä peli poikki ja hajotettava hallitus. Suomen kannalta se toivottavasti tapahtuu pian.