https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006381600.html

Keskustan Kulmuninen kommentit ovat tyypillistä poliitikon kommentointia vailla mitään realiteettejä.

" Edelleen on käyty jonkin verran keskustelua siitä, oliko SDP-johtoiseen hallitukseen lähteminen meiltä oikea ratkaisu vaalien rökäletappion jälkeen. Itsekin kävin kriittistä keskustelua, kun päätöstä hallitukseen menemisestä tehtiin. Yhdessä päätimme lopulta mennä hallitukseen, kun saimme keskeiset tavoitteemme mukaan hallitusohjelmaan"

Asiaa kannattaisi kysyä niiltä Keskustan entisiltä kannattajilta jotka nyt on joutuneet pettymään ja joiden elämää muun muassa tämän hallituksen polttoaineiden veronkorotukset vaikeuttaa. Tätä hallitusta tällä kokoonpanolla ei olisi olemassa ilman Keskustan tukea.

"Haluankin kysyä: mikä olisi ollut vaihtoehto? Olisiko hallitus tavallisille suomalaisille ihmisille parempi, jos meidän tilallamme olisi Kokoomus? Onko Keskustan paikka oppositiossa silloin, kun vaikeina aikoina tehdään Suomen tulevaisuuden kannalta ratkaisevia päätöksiä?"

Kokoomus sanoi ei yhteistyölle vastuuttoman vasemmistohallituksen kanssa koska talouspoliittiset näkemykset olivat niin erilaisia. Jos Keskusta ei olisi lähtenyt hallitukseen meillä olisi tänään täysin erilainen kokoonpano hallituksessa. Kaikkien niiden puolueiden paikka on oppositiossa silloin jos kansa antaa vaaleissa rökäletappion kuten Keskusta sai. Kulmunin näkemys on demokratian vastainen.

"Kokemusta ei voi kiistää. Politiikassa on helppo herättää pelkoa, mutta paljon vaikeampi luoda toivoa"

Mitä muuta tämä hallitus on luonut muutakuin pelkoa siitä miten käy ihmisten toimeentulon, työn ja elinkustannusten? Mitä toivoa tämä hallitus on luonut ja kenelle?

"Mitä meillä on vastassa? Yllättävänkin yhtenäisenä esiintyvä oikeisto-oppositio. Oikeisto-oppositio luo toivottomuutta, pelkoa ja näköalattomuutta. Keskustalle ei riitä yhteiskunnan uudistamiseksi pelkät hokemat veronkevennyksistä tai rajojen sulkemisesta"

Nytkö Kulmuni moittii jo oikeistoa vaikka se on itse profiloitunut aiemmin nimenomaan oikeistopuolueena. Nopeastipa Keskusta muuttui vasemmistohallituksessa vasemmisitopuolueeksi. On sataprosenttisen varmaa että jos Keskusta olisi jäänyt oppositioon niin nyt se kritisoisi tämän saman hallituksen politiikkaa jota se nyt on tukemassa. Keskustalle riittää näköjään se, että se saa olla hallituksessa hinnalla millä hyvänsä. Jos Keskusta ei kaada tätä hallitusta niin sen kannatus on hetken päästä entistäkin alhaisempi. Vielä olisi aikaa yrittää pelastaa se mikä pelastettavissa on.