Ilmastohysteria jota on joka tuutista tuupattu täydellä voimalla on aiheuttanut jo monille erityisesti nuorille valtavaa ahdistusta. Lääkkeeksi tähän olisi antaa tietoa ilmaston syklisyydestä. Valitettavasti media ei uskalla tehdä juttuja joissa käytäisiin läpi pidempää aikajaksoa vaikka esimerkiksi wanhojen lehtijuttujen kautta. Täsmälleen samat huolenaiheet on mietityttäneet esivanhempiamme kuten seuraavasti erittäin hienosta uutiskattauksesta käy ilmi. Kiitokset Jyrki Itkoselle vaivannäöstä jota lehtijuttujen kerääminen on aiheuttanut.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/itkonenlindgren/lauha-talvi-ahdistaa-mita-historia-kertoo-menneista-lauhoista-talvista-ja-suomen-saahistoriasta/

( artikkelit näkee isompana facebookissa jonne löytyy linkki Itkosen kirjoituksessa)

Muutama mielenkiintoinen kuriositeetti:

- vuonna 1935 istutettiin ruista pelloille tammikuussa

- vuosina 1920-1930 oli viisi talvea jolloin Helsingissä ei ollut 15 tammikuuta lunta lainkaan. Viimeisen 20 vuoden aikana tällaisia talvia on ollut ainoastaan 4

- jäätiköiden sulamisesta on kannettu murhetta jo 1920-luvulla

 

Blogisti on syntynyt vuonna 1975 ja muistaa 1980-luvun puolivälistä äärimmäisen kovia pakkastalvia. Jos säätä tai ilmastoa pohtii vain lyhyen ihmismuistin kautta voi syntyä mielikuva jostakin dramaattisesta muutoksesta etenkin kun media yhtenään toistaa kertomuksia miten oli kuumin kesä tai lämpimin tammikuu jne. Tosiasiassa kaikki on tapahtunut aiemminkin ja se kuuluu ilmaston syklisyyteen.

Erittäin monet ilmastograafit ja raportit laitetaan alkamaan tarkoituksella sellsista ajanhetkistä jotka jättävät pois kuvauksen aiemmista lämpimistä jaksoista jotta käyrä näyttäisi ylöspäin. Ilmasto on kuitenkin lämmennyt esiteollisesta ajasta eri arvioiden mukaan ainoastaan alle asteen. Ilmastouskonto on edennyt niin pitkälle ettei lehdet uskalla tehdä kriittisempiä ja suhteellisuudentajuisempia juttuja ilmastosta koska ihmiset voisivat antaa siihen voimakkaan reaktion koska ovat propagandalla pestyjä.

Jokin vastuu tulisi olla kuitenkin niillä poliitikoilla ja tahoilla jotka edistävät erityisesti nuorten ihmisten ilmastoahdistusta. Vaikka kuviteltaisiin, että ihmisen tuottama hiilidioksidi lämmittäisikin ilmastoa, ei saisi unohtaa ilmaston syklisyyttä. Nykyisessä ilmasto-uskonnossa sivuutetaan täysin ilmaston syklisyys ja se kiistaton tosiasia ettei ilmastossa ole tapahtunut mitään jota ei olisi aiemminkin historiassa tapahtunut. Perusongelma kaiketi lienee väärässä intuitiossa. Ajattelu menee niin, että koska tiedämme ihmisen ylipäätään vaikuttaneen ympäristöönsä kielteisesti eri tavoin, niin looginen johtopäätös on, että olemme pilanneet myös ilmaston. Monen on vaikea uskoa että hiilidioksidi jota pidetään pääsyyllisenä ei ole saaste vaan aine jota luonto tarvii yhteyttämiseen ja elämän ylläpitämiseen. Kokonaan eri kysymys on sitten taas monen miljoonakaupungin ilmanlaatu jossa olisi paljonkin tekemistä.

Pahoittelut siitä, että jälleen ilmasto tuli aiheeksi mutta en mitenkään malttanut olla linkittämättä hyvää lehtikatsausta menneiden aikojen ilmastomurheisiin. Toivottavasti edes yhden ihmisen ilmastoahdistus sai uuden perspektiivin.