Talouspolitiikan arviointineuvosto antaa huutia Marinin hallituksen talouspolitiikalle.Tämä tuskin yllättää ketään joka on yhtäänkään perillä vasemmistolaisesta "talouspolitiikasta". Lähinnähän se on ollut sitä, että velkaan suhtaudutaan huolettomasti, lisätään kaikenlaisia keinotekoisia ja turhia virkoja ja verotetaan isompia yrityksiä maasta pois  ja yritetään jarruttaa tänne investoimista sekä luoda epävarmuutta yrityksille.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006388045.html

Kun julkisia menoja kasvatetaan ilman tulonlisäystä on kaikella matematiikalla edessä ongelmia. Vasemmistolaiseen aatteeseen on aina kuulunut idea siitä, että ulkoistetaan riskit ja ideointi muille mutta sosialisoidaan syntyneitä tuloksia mahdolisimman paljon niille joita ei lisäarvon synnyttäminen kiinnosta. Sanna Marinin  aiemmat puheet 4 päivän ja 6 tunnin työviikoista kuuluu tähän samaan ideologiseen agendaan.

Viime syksynä EU muistutti Suomen hallitusta tuhlailusta eikä tähän ole tulossa muutosta ainakaan niin kauan kuin tämä hallitus on pystyssä. Jos vasemmistolaiset ymmärtäisivät jotain yrittäjyyden päälle niin he tuskin enää olisivat vasemmistolaisia. Kaikki yhteiskunnan hyvä on viimekädessä lähtöisin yrityksistä ja kaupankäynnistä sekä erityisesti viennistä. Kun nykyisellä politiikalla köyhyys lisääntyy, lisääntyy samalla potentiaalinen vasemmiston kannattajakunta. Kannattaako köyhän ihmisen äänestää epätoivon ja  taantumuksen vaiko yrittelijäisyyden, toimeliaisuuden ja tulevaisuuden puolesta? Tuleen ei kannattaisi jäädä makaamaan.

Blogisti myöntää että kaikki vasemmistoa koskevat näkemykset sisältävät syviä antipatioita vasemmistolaisuutta kohtaan. Syyt ovat moninaisia mutta ymmärrettäviä. Yksikään suomalainen ei tule pääsemään eroon köyhyydestä tai kurjuudesta tulonsiirtojen kautta eikä yksikään syrjäytynyt pääse eteenpäin jos näkee onnistumisen tai menestyksen vain "kultalusikka" persuksissa syntyneiden etuoikeutena. Kyse on loppuviimeksi eniten asenteista kuin mistään muusta.  Sosialismi ei voi toimia yhteiskunnissa joiden hyvinvointi rakentuu kapitalismille ja markkinataloudelle. Kapitalismikaan ei ole täydellistä mutta se on toimivin järjestelmä tähän mennessä ja siksi yksilölle hyödyllisintä on ottaa käyttöönsä sen parhaimmat puolet.

Jos  Suomen hallitus ei kykene pitämään taloutta kunnossa niin miten voidaan sen jälkeen paasata siitä miten yksityiset ihmiset ylivelkaantuvat. Valtiolla on käytössään kaikki rersurssit toteuttaakseen viisainta mahdollista talouspolitiikkaa mutta valitettavasti poliittiset puolueet ajaa mielummin omien eturyhmiensä etuja ja maksattaa laskun koko yhteiskunnalla, työtä vailla olevilla työttmillä sekä syrjäytyneillä että myöskin niillä vastasyntyneillä jotka joutuvat maksamaan valtionvelkoja meidän lisäksi.

Jokaisen etenkin työttömän vasemmistolaisen kannattaisi miettiä seuraavaa kysymystä: Ottaisiko mielummin 100 euroa lisää työttömyystukeesi kuin esimerkiksi 30% lisäyksen työllistymisesi todennäköisyyteen? Uskoakseni jokainen elämässään eteenpäin pyrkivä ottaisi mielummin jälkimmäisen ja olisi äänestämättä sellaista populistista taantumuksellisuutta kannattavaa vasemmistopuoluetta joka lupaisi tuota satasta.