https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f93cd68d-101d-4fd7-8b1a-8da83ec11299

Hallitus kuvittelee, että ratkaisu työllisyystilanteeseen on maahanmuutossa. Puhutaan osaajapulasta joka tietyillä aloilla pitääkin paikkansa. Suomessa tehdään suhteessä väestöön erittäin paljon pantentteja ja meillä on erittäin korkeaa osaamista hyvin monella alalla. En tarkalleen tietä mistä osaajista hallitus puhuu mutta osaamisesta homma ei ole kiinni. Paremminkin Suomesta on aivovuotoa ulkomaille koska erityisosaajia tuskin kiinnostaa työskennellä maassa joka tekee systemaattisesti hölmöä politiikkaa. Jokseenkin myös erikoista, että hallituksen retoriikassa osaajilla tarkoitetaan maahanmuuton osalta esimerkiksi tomaattitarhojen työntekijöistä tai bussikuskeja ( arvokasta työtä muuten) mutta suomalaistan kohdalla osaajilla tarkoitetaan aivan jotain muita aloja.

Vaikeaa on myös ymmärtää miten työttömyystilastoja siistittäisiin sillä, että avoimeen työpaikkaan haetaan työntekijä ulkomailta. Se voi parantaa tiettyjen yritysten työvoimapulaa mutta se ei vähennä yhdenkään suomalaisen työttömyyttä joka on se varsinainen ongelma. Meillä on yksinkertaisesti kolme perusongelmaa eli yrittäjyyttä on liian vähän luomassa työpaikkoja, meillä on aivotuotoa ulkomaille ja meillä on niin vahvat kannustinloukut että moni kokee ettei työnteko kaikilla aloilla kannata suhteessa erilaisiin tukiin.

Jos hallitus haluaisi olla avoin ja rehellinen, se kertoisi suoraan että se haluaa helpottaa sellaisen halpatyövoiman pääsyä suomeen sellaisille aloille joihin harvat suomalaiset haluaa kannustinloukkujen vuoksi. Jos työperäisen maahanmuuton lisääminen todella on hallituksen keskeisin keino ratkaista karmeita työllisyyslukuja niin voi ihmetellä, että missä todellisuudessa he elävät. Työvoimapulaa tietyillä aloilla se voi  vähentää mutta työttömyyden ongelmia se ei ratkaise miltään osin. Hallituksen kannattaisi enemmän miettiä mitkä ovat ne juurisyyt ettei työt ja tekijät kohtaa tai miksi meillä on massatyöttömyys. Silloin ratkaisut olisivat jotain muuta kuin sosialistisia. Hallitus voisi miettiä välillä vaikka Viron mallin mukaista yritysverotusta jos sitä kiinnostaa ratkaista ongelmia

Iltalehdessä oli myös kriittinen kommentti hallituksen työvoimapolitiikkaan:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ec0ab57f-149a-4977-95b8-db53ad881e9b