https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3b0c254c-c59b-49e3-8c70-596dfd1d206d

Perussuomalainen kunnanvaltuutettu ehdotti Al holin leiriläisten ampumista Facebookissaan. Hän poisti toki päivityksen mutta anteeksipyynnön ei pitäisi riittää vaan ehdottomasti oikea toimenpide on potkaista puolueesta pysyvästi pihalle. Tällaiset ulostulot eivät ole puolueen etu eivätkä ne edusta miltään osin puolueen arvojakaan.

Perussuomalaisten suurin vahvuus on myös sen suurin heikkous. Puolue johon pääsee mukaan matalalla kynnyksellä ja kaikista väestönryhmistä edustaa kansan kirjoa monipuolisemmin kuin mikään toinen puolue maassamme. Kun yhdistävä tekijä on kansallismielisyys, voi sen aatteen jakaa niin vasemmistolaisemmin kuin oikeistolaisemminkin taloudesta ajattelevat yrittäjät ja duunarit, niin työttömät kuin lääkärit jne. Heikkoudeksi tämä monipuolisuus muuttuu silloin jos puolue ei ole äärimmäisen suoraviivainen sen suhteen millaisia ulostuloja se jäseniltään sietää. Jäsenistön fiksuimpien näkemysten tulee olla keskiössä eikä tällaisten möläytysten.

Sananvapaus on todellakin maassamme uhattuna ja meillä vallitsee erikoinen mielensäpahoittamisen kulttuuri. Sananvapauden tulee kuitenkin tarkoittaa jonkinlaista rotia ulostuloissa. Perussuomalaiset on Halla-ahon aikana muuttunut salonkikelpoiseksi puolueeksi ja sen edustajien taso on noussut valtavasti. Jotta tämä hyvä trendi voisi jatkua tulisi olla suoraviivainen sanktioissa suhteessa tällaisiin ulostuloihin. Tosin kyllä puoluesihteeri tätä möläyttelijää ojensikin. Nyt vain erottamista kehiin vielä.

Tästä saimmekin pienen aasinsillan toiseen asiaan jonka toivoisin muuttuvan puolueessa. Maahanmuutto on asia jonka epäkohtia tulee pitää esillä ja jota tulisi ohjata poliittisesti aivan toiseen suuntaan. Kuitenkaan niin ei tarvitse olla, että liian usein muutkin aiheet käännetään maahanmuuton kritiikiksi. Näin toimien kritiikki menettää merkityksensä. Tietenkin siltä osin kuin puhe on rahankäytön priorisoimisesta, tulee menoja asettaa vastakkain silloin jos voi nähdä, että jotkin menot ovat tarpeettomia yhteiskunnan kannalta.

Kaikki puolueet profiloituvat joillakin teemoilla. Vihreillä se on koulutus ja ympäristö, demareilla duunari jne. Perussuomalaisista toisinaan ajatellaan liian suppeasti yhden asian liikkeenä joka ei pidä paikkaansa sen enempää kuin se, että demarit puhuisi vain duunareista. Perussuomalaisessa ajattelussa keskiössä on pragmaattinen ajattelu yhdistettynä järkirealismiin ja vaikuttavuuteen. Miksi tehdä asioita vain ideologisesti ja epärealistisia unelmia haihatellen jos voi tehdä ne järkiperäisesti mahdollisimman suurella vaikuttavuudella?

Onnea ja menestystä puolueelle myös vuonna 2020