https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b428ae34-5845-4a75-9c11-6d8eb98816b9

 

Pääministeri Marin lupailee lisää ilmastotekoja. Se tarkoittaa lisää vaikeuksia teollisuudelle ja autoilijoille sekä ennenkaikkea köyhyyden lisääntymistä. Ilmastoon toimenpiteet eivät vaikuta millään tavalla koska kuten todettua, hiilidioksidi ei dominoi ilmastonmuutoksia. Jos poliittiset päätökset perustuisi tosiasioihin, tekisimme aika erilaista politiikkaa.

Köyhyyden osalta taas tulonsiirrot ei koskaan voi poistaa köyhyyttä. Köyhyys voi vähentyä jos ihmiset ovat yhteiskunnassa toimeliaita ja avoimia työpaikkoja syntyy yritysten kautta. Eniten ihmetyttää aiemmat kaavailut polttonesteiden jakelun sääntelystä ja myyntilupien kaupasta. Niin kauan kuin bensiinille ja dieselille ei ole olemassa järkeviä vaihtoehtoja järkevässä hintatasossa, ei niiden kulutus juurikaan vähene. Maksaako diesel 1,4 euroa vai 1,9 euroa ei vähennä kulutusta silloin jos tämä polttoneste tarvitaan. Moni suomalainen voisi käyttää työllistävään kulutukseen ja palveluihiin senkin rahan mitä nyt tulee kulumaan tarpeettomiin polttonesteiden veronkorotuksiin. Samat verot palautuisi valtiolle toista reittiä mutta tuottaisi siinä samalla hyvinvointia ja työtä.

Hiilinieluista puhuminen taas on tarpeetonta sillä vaikka joku pitäisi ihmisenkin uloshengittämää hiilidioksidia suurena saasteena, niin hiilidioksidin lisääntyminen ilmakehässä nostaa kasvuston määrää itsestäänkin sitomaan hiilidioksidia. Tämä on jo havaittukin satelliittikuvista.

Jos poliitikkomme vaivautuisi yhtäänkään ottamaan asioista selvää niin he eivät olisi tällaisten hurmoshenkisten ilmastopuheiden vankina. Jos he miettisi edes asioiden mittasuhteita, he ymmärtäisi, ettei ravinnon muutoksilla voi vaikuttaa ilmastoon sen enempää kuin dieselin ja bensiinin verotuksellakaan.  Suurella jännityksellä jäädään odottamaan mitä vuosi 2020 tuo tullessaan hallituksen taholta.

Kaikkialla ei vasemmistokaan ole samanlaista kuin Suomessa. Mallia voisi ottaa vaikka Tanskasta: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006358573.html

Hyvää uudempaa vuotta 2020!