Osta nautaa ja  tee hyvä pihvi.

Naudanliha kokee tällähetkellä vainoa. Ilmastohulluus pahenee ja nyt ehdotellaan jo sellaista, ettei esimerkiksi kouluissa saisi liharuokaa lainkaan tarjoilla. Ilmastouskonto sisältää sellaisen uskonnollisen dogmin, että lihansyönti aiheuttaa liikaa päästöjä. Tutkimustulokset osoittavat  eri suuntaan: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001056990.html

Kasvisruoka on terveellistä ja liiallinen lihansyönti taas lienee terveydelle huono. Runsas kalansyönti taas on ehdottoman terveellistä. Yhtäkaikki, liha kuuluu sekasyöjä-ihmisen ravintoon ja naudanliha kokeekin täysin aiheetonta vainoa. Suomalaisen tuottajan liha on lähellä tuotettua ja se ei taatusti ole ympäristölle pahempi kuin kasvikset lentorahtina tuotettuna.

Myös mittasuhteita voisi joskus miettiä. Maailmassa on tuhansittain rahtilaivoja ajamassa turhaa krääsää ihmisille. Jokainen laiva kuluttaa tuhansia litroja polttoainetta jokainen tunti. Taivas on  täynnä lentokoneita kuskaamassa ihmisiä turistimatkoille kuluttamaan. Kiina on piukassa hiilivoimaloita eikä vielä olla edes teollisuuteen kurkistettu. Ja silti siitä huolimatta meillä suomessakin elää ihmisiä jotka kasvisruokaa lautasellaan kuvittelee voivansa vaikuttaa valinnallaan ilmastoon. Jos Suomi on korkeasti koulutettujen maa, niin mikä on koulutuksen taso jos ihmisillä on tällaisia uskomuksia? Onko teko tai valinta oikea jos siitä tulee hyvä mieli puhtaasti tiedon puuttumisen vuoksi? Mielestäni ihminen joka kuvittelee voivansa lautasvalinnallaan vaikuttaa niinkin monimutkaiseen ja suureen asiaan kuin ilmasto, on mielisairaan suuruudenhullu tai sitten totaalisen aivopesty propagandalla.

Henkilökohtainen toivomukseni on, että ihmiset söisivät enenemässä määrin kotimaista kalaa ja kasviksia koska nämä ovat terveellistä lähellä tuotettua ravintoa. Lihansyöntiä voi terveydellisistä syistä vähentää mutta ehdottomasti liha kuuluu osana ruokavalioon ja kulinaristisiin nautintoihin ja siksi etenkin kotimainen liha on puolustamisen arvoinen asia. Ostakaamme yksi ylimääräinen liha-annos alkaneella viikolla ihan vain protestiksi!