Kovin kauaa ei ehtinyt nykyinen vasemmistohallitus olla vallassa kun valistuneimpien arviot talouden heikosta hoidosta kävivät toteen. EU huomautti Suomea menojen kasvusta.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006281487.html

Nämä ovat niitä asiota miksi allekirjoittanut kokee syviä antipatioita vasemmistolaisuutta kohtaan. Sen perusluonne pohjautuu jonkinlaiseen kapinaan. Yritykset ja ne joilla on rahaa koetaan vihollisiksi eikä osata antaa mitään arvoa niille jotka työtä maahan synnyttävät. Kun sitten päästään kiinni valtaan, aloitetaan välittömästi toverien kanssa sullemullesullemulle-politiikka. Avustajien määrä moninkertaistui juuri tästä syystä.

Suhtautuminen velkaan koetaan vasemmistossa huolettomasti huolimatta siitä, että on esimerkkejä lukemattomista maista jotka ovat joutuneet ylivelkaantumisen kanssa isoihin ongelmiin. Vaikka velanhoitokyky olisikin toistaiseksi kunnossa, pitäisi velanoton indikoida sitä että taloudessa on jotakin korjattavaa.

Se mitä vasemmistopuolueet tekevät ja haluavat ei ole mikään yllätys. Se, että Keskusta joka oli edellisessä hallituksessa tekemässä vastuullisempaa talouspolitiikkaa ( muilta osin politiikka olikin heikkoa ) kykenee nyt olemaan nykyisessä hallituksessa tekemässä päinvastaista politiikkaa, oli todellinen yllätys. Jos nyt poliitikkojen osalta yllätyksiä voi olla. Jos Keskustalla on yhtään katumusta teoistaan, se hajoittaisi tämän hallituksen. Suomella ei ole varaa rapauttaa yhteiskuntaa seuraavaa vajaata neljää vuotta.