Ruotsalainen Greta Thunberg on nuori ilmastoaktiivi jonka media on nostanut kuuluisaksi. Hänen huolensa on varmasti aivan aitoa ja kansalaisaktiivisuus on hieno asia. Asialla on kuitenkin nurjakin puolensa. Gretan ikäisellä ihmisellä ei ole useinkaan eväitä kyseenalaistaa vallitsevia paradigmoja. Hän on huolissaan koska hän on meidän muiden tavoin kokolailla ilmastopropagandan kyllästämä. Ja propaganda on kysymyksessä myös siinä tapauksessa, että ihmisen aiheuttamilla hiilidioksideilla olisi osuutta ilmaston lämpenemisessä. Propagandaa on nimittäin se, että meidän suomalaisten tai ruotsalaisten valinnat vaikuttaisivat jotenkin ilmastoon.

Greta on hyvä lyömäase poliitikoille kiristää entisestään autoilun ja muun elämisen kustannuksia koska vain julma ilkimys ei tekisi mitään kun kerran teinitkin ovat vihaisia ja vaativat paniikinomaisesti välittömiä tekoja. Jos ei IPCC:n epätieteelliset raportit riitä poliitikkojen aseiksi verottaa lisää kansalaisia niin kyllä lasten huoli riittää. Ensiksi pelotellaan nuoret ja sen jälkeen käytetään heidän huolta lyömäaseena erilaisten lakien runnomiseksi läpi.

Vaikuttaa sille, että poliitikkomme on täydellisiä tylsimyksiä. Yhtäältä kuullaan toistuvasti miten kova kiire teoilla on, ja jo hetken päästä saa lukea lehdistä poliitikkojen huolta alhaisesta syntyvyydestä. Alhainen syntyvyys on kaiken luonnon kuormittamisen kannalta mitä tehokkain keino. Koko asiasta tekee uskonnon se, että kukaan ei missään vaiheessa kerro onko esimerkiksi polttoaineen verotuksen nostolla mitenkä suuri vaikutus ilmastoon ja millä aikavälillä. Sellaista onkin mahdoton kertoa koska kukaan ei kykene sellaista laskemaan eikä kukaan sellaiseen taida uskoakaan.

Jos se tarmo ja rahamäärä mitä ilmastovouhotukseen ( vouhotustahan se on! ) käytettäisiin kaikenlaiseen luonnonsuojeluun kuten esimerkiksi muovijätteen keräämiseen ja vähentämiseen taikka maailman paskaisten jokien pelastamiseen, saataisiin jotain konkreettistakin aikaan. Hieman samalla tavalla jos se aika mitä maailman ihmiset käyttää rukoilemiseen, käytettäisiin lähimäisten auttamiseen, saataisiin niin ikään tuloksia aikaan.