Siinä missä julkinen ja muukin rahankäyttö on priorisoitavissa tulisi myös käytetty työ osata priorisoida. Hesari uutisoi miten poliisilla on avaamatta uli 2000 vihjeviestiä liittyen lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006204561.html

Meillä on lisätty poliisilla vihapuheyksikön resursseja vaikka se tulisi kokonaan lakkauttaa tarpeettomana. Vihapuheyksikön resurssit voitaisiin käyttää seksuaalirikosten ja muiden vakavien rikosten tutkintaan. Rahaa kuluisi edelleen sama määrä mutta sillä saatu työmäärä olisi priorisoitu tärkeämpiin kohteisiin.

Mielestäni vihapuheyksikkö on tarpeeton monestakin syystä. Ensinkin ihmisryhmiin kohdistuvia puheita ( ellei ne sisällä kehoitusta väkivaltaan tms) ei pitäisi sanktioida koska ne kohdistuvat kollektiiviseen ryhmään. Jos joku halua haukkua suomalaisia itsemurhaan taipuvaiseksi laiskaksi alkoholisoituneeksi roskaväeksi, en loukkaannu siitä suomalaisena pätkäänkään vaan enempi ihmettelen lausuntoa. Jos taas joku käy minua henkilökohtaisesti loukkaamaan, sen voi jo olettaa aiheuttavan mielipahaa ja olevan mahdollisesti jopa oikeudessakin tuomittava teko.

Loukkaavan puheen pitäisi nähdä asianomistajarikoksena jos se täyttää solvakuksen tai uhkauksen tunnusmerkit. On järjetöntä resurssien haaskausta jos viraonomainen kyttää ihmisten sanomisia vaikka asian voisi järjestää siten, että selvästi herjatuksi tai loukatuksi tullut yksilö voi jättää asiasa rikosilmoituksen. Jos joku ihmisryhmä haluaa jättää joukkokanteen loukatuksi tulemisesta niin okei, silloin poliisi tutkii. Muutoin mitään vihapuheyksikköä ei tarvita. Eikä sitä tarvita siksikään, että sen tarkoitus on ainoastaan vähentää sananvapautta jos poliittiset mielipiteet ovat "vääriä".