https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006184539.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=29ba2445e0cb89f655511864320b94a0

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006183605.html

Husu Hussein repäisi oikein kunnolla ja leimasi kaikki perussuomalaisten kannattajat rasisteiksi. Jokainen älyllinen yksilö ymmärtää tällaisen kommentin olevan järjetön. Allekirjoittanutkin on aina vastustanut etnistä syrjintää ja kannattaa perussuomalaisia.

”Luokittelen kaikki ihmiset, jotka äänestävät sellaista puoluetta, joka ajaa erilaisille ihmisille erilaisia lakeja. Koen, että se täyttää rasismin kriteerit, jos ihmisiä asetetaan lain edessä eri asemiin.”

Mihin lakiin viittaat?

”Esimerkiksi sosiaaliturvaan, joka olisi erilainen suomalaisille ja ulkomaalaisille.”

Husun näkemys osuu juuri siihen kohtaan miksi maahanmuuttoa kohtaan esitetään paljon kritiikkiä. Eihän ulkomaalaisille kuuluisi millään logiikalla lainkaan sosiaaliturva suomessa. Sosiaaliturva on tarkoitettu ihmisille joilla on Suomen kansalaisuus. Eihän sellaista valtiota kai ole olemassakaan jonka selkäranka kestäisi sen, että jostain pohjattomasta kaivosta nostettaisiin kaikille halukkaille tasapuolisesti rahaa ja mitä he ikinä sattuukin haluamaan.

Ihan satavarmasti myös Husun syntymaassa Somaliassa kokisi  alkuperäisväestö niin, että ei voida rajattomasti jakaa kaikille maailman ihmisille sosiaaliavustuksia ohitse oman kansalaisten edun, sikäli jos Somaliassa nyt sosiaaliturva sattuisi olemaan. Järkeni ei ole koskaan ymmärtänyt millä logiikalla Suomi voi verottaa omia kansalaisiaan ja maksaa sosiaalietuuksia ihmisille joilta puuttuu kokonaan Suomen kansalaisuus. Jos tuota menettelytapaa jatkaisi riittävässä laajuudessa, se romuttaisi lopulta koko taloutemme ja kykymme huolehtia vähäosaisistamme.

Rasismikortti on muutenkin niin loppuunkäytetty kuin olla voi. Sen linkittäminen rasismiksi, ettei kaikki suomalaiset halua jakaa sosiaalietuuksia kaikille halukkaille joilta puuttuu kansalaisuus, ei voi olla lähelläkään rasismia. Se mitä Husulta pitäisi odottaa olisi suunnaton kiitollisuus Suomea ja sen hyväntahtoisuutta kohtaan. Hän on saanut suuren mahdollisuuden ohitse suurimman osan somalialaisia veljiä ja siskojaan. Husun osoittama käytös osoittaa röyhkeyttä ja ylimielisyyttä.

Tuollaiset puheet eivät mitenkään edistä yhdenkään somalialaisen tai muunkaan maahanmuuttajan asemaa maassamme. On olemassa sellaisiakin maahanmuuttajia jotka ovat kiitollisia päästyään tänne ja antavat sen takaisin ahkeruudella ja arvostuksella.