Muutamia yksilöitä Saimmaan norppia on kuollut mökkiläisten verkkoihin. Jälleen kerran luonnosta vieraantuneet ihmiset on menettäneet suhteellisuudentajunsa. Verkkoihin kuolleiden norppien määrä on kasvanut siksi, että norpan kanta on kasvanut vuodesta 2014. Kanta on luokkaa 400 yksilöä joten luonnollisesti jokunen yksilö niistä jää verkkoihin vuodessa. Kanta on kuitenkin kasvanut vaikka verkoilla on Saimaalla kalastettu, joten suhteellisuudentajua kaipaisi.

Tuntuisi erikoiselle jos koko Saimaan laaja vesistö pitäisi rauhoittaa yhden eläimen takia jonka kanta on kasvussa. Nykyajan ihminen on sellainen, että kaupunkilaistuneena luonnosta erkaantuneena ihmisenä hän ei ymmärrä, että kuolema kuuluu luontoon. Ihminen on osa luontoa ja ihmisen kuuluu olla luonnollinen vihollinen monillekin eläilajeille kuten eläimetkin toisilleen. Sitä kutsutaan ravintoketjuksi.

Luonnonsuojelun ja eläintensuojelun tulee olla järkevässä sopusoinnussa muun elämän kanssa. Norpan kanssa sitä vaaraa ei ole, mutta merialueella merimetson kanta on päästetty ylisuojelun takia käsittämättömiin mittoihin. Nämä linnut tuhoavat kokonaisia saaria paskomalla ne konkreettisesti täyteen ja tuhoten kasvuston. Jos suurelta tietämättömältä yleisöltä olisi takavuosina pyydetty nimiä adressiin joka suojelee merimetsoja, olisi varmaan nimiä tullut koska "hyvä ihminen" suojelee kaikkea. Saaristolaiset kuitenkin tietävät mikä tuholainen tämä lintu on.

Se, että muutama norppa hukkuu verkkoihin, kuten odotettavaakin on, ei pitäisi johtaa mihinkään toimenpiteisiin. Emmehän me kiellä autoiluakaan vaikka tiedämme että autojen alle kuolee ihmisiä kymmenittäin vuosittain.  Suojella voi myös maltilla ja tolkulla. Sama koskee ilmastoa.