Tervetuloa vasemmistohallituksen aikaan. Kai hallitusohjelmassa jotain hyvääkin on ainakin sanojen tasolla, mutta eipä monet kaavailut järkeville näytä. Toisaalta kuka jaksaa yllättyä sillä kyse on poliitikoista. Miksi helvetissä Rinne suostui RKP:n vaatimukseen palauttaa pakkoaineeksi lukioihin ja vaatia vielä kirjoittamaan ruotsiksi? Miksi jo ennestään paineiden ja työtaakan alla olevia opiskelijoita täytyy rasittaa ruotsin opiskelulla joka on suomen kaltainen heimokieli jota ei maailmalla tarvita. Vain siksi, että poliittiset päättäjät saavat suhmuroitua itselleen yhteistä valtaa? Missä oli Rinteen empatia sitä suurinta opiskelijoiden joukkoa kohtaan jotka pitävät ruotsia turhana oppiaineena? Niin säntillistä väkeä kuin suomenruotsalaiset ovatkin, niin opetelkaa te suomea kun kerran sitä täällä puhutaan, perkele!

Autoilun osalta saimme sitä mitä osasimme odottaa, eli lisää maksuja, saatana! Hallitus aikoo tuntuvasti nostaa jo ennestään kallita polttoaineiden veroja jotta ne työmatkaankin autoaan tarvivat ei-kaupunkilaiset köyhtyisi entisestään. Jos järkeä olisi käytetty olisi veronkorotuksien sijaan laskettu esimerkiksi MY dieselin kaltaisten vähäpäästöisten polttonesteiden veroja. Porkkanaa eikä keppiä. Liikenne on tämän maan verisuonet ja elinehto ja siksi sen verotusta tulisi laskea.

Kaikkein julminta tilanne on sellaisilla eläkeläisillä joiden pienistä rahoista sen rintamamiestalonsa öljylämmitys haukkaa jo nyt merkittävän osan vuodessa. Heille hallitus tarjoaa mielikuvitusta puhkuen kuinkas muutenkaan kuin lisää lämmitysöljyn veroa. Nämä ihmiset eivät useinkaan enää pysty teettämään isoa remonttia taloonsa ja heidän soisi saavan hieman helpotusta arkeensa. Ovat kuitenkin Suomea työllään rakentaneet.

Miksi helvetissä tällaisen pienen jo ennestään ympäristöystävällisen maan täytyy nostaa koko ajan kunnianhimoaan "ilmastotalkoissa". Ilmeisesti samasta syystä kuin EU:ssa olemme olleet se kiltti mallioppilas, eli huonosta kansallisesta itsetunnosta johtuen. Tärkeintä ilmastoasioissa on teilla patsastelu eikä niinkään todellinen vaikuttavuus. Jos asiaa lähestyttäisiin vaikuttavuudesta käsin, olisi hallitus nostanut rajulla kädellä esimerkiksi turismilentojen verotusta. Niin ikään olisi polttomoottoriautot nähty mahdollisuutena vähentää päästöjä nopeasti esim biopolttoaineiden kanssa.

Voi kysyä myös, että millä mandaatilla RKP tai keskusta on hallituksessa? Ei ainakaan kansan antamilla valtuuksilla. Nämä vaalit osoitti ettei äänestämällä voi oikeasti vaikuttaa kuin siihen mikä puolue alkaa hallitustunnustelijaksi. Lopulla maaliintulojärjestyksellä ei ole merkitystä koska poliitikot eivät kunnioita kansan tahtoa. Nyt pitää vain toivoa että Jussi Halla-aho jatkaa puolueen johdossa,  sillä mikäli hän jatkaa on Perussuomalaiset seuraavan hallituksen muodostaja. Ehkä silloin saadaan joku roti järjettömyyksiin.