Kirkko on julistautunut Pride 2019:n viralliseksi partneriksi. Allekirjoittanut on ateisti eikä sinänsä ole kiinnostunut uskonnosta mutta ihmettelen vain mitä kirkko luulee tällä saavuttavansa. Kirkon tulisi pohtia mielestäni muutamaa peruskysymystä. Mihin kirkko perustaa sanomansa? Keitä kirkko palvelee? Onko kirkon tehtävä olla poliittinen elin?

Raamattu pitää homoseksuaalisuutta yksiselitteisesti vääränä. Raamattu myös toteaa: " Älkää mukautuko tämän maailman-ajan mukaan"

Se, miksi tämä kysymys kiinnostaa blogistia ateistina liittyy lojaaliuteen. Me ateistit ja tuskin useimmat seksuaalivähemmistötkään emme tarvitse kirkkoa kuin korkeintaan hautajaisiin. Ne uskovat ihmiset joille kirkko perinteisesti on ollut tärkeä, ansaitsisi kirkon puolelta lojaaliutta. On eritäin harmillista että lojaalius ja juurillaan pysyminen on nykyaikana katoavaa kansanperinnettä. Miettiikö kirkko lainkaan sitä, millaisia tuntemuksia tällainen toiminta herättää kristityissä jotka maksavat kirkollisveroa? Toivottavasti kirkko ymmärtää joskus miettiä miksi väki eroaa kirkosta. Ei-uskovia ei kiinnosta kirkon palvelut ja toiminta. Ne jotka olisi kirkon "asiakkaita" ovat niitä ihmisiä joille raamatun sanassa pysyminen on tärkeää.

Seksuaalivähemmistöt eivät tarvitse Suomessa kirkon tai muidenkaan tukea. Heidän asiansa ovat tasa-arvoisen avioliittolain jälkeen niin mallikkaasti kuin ne yhteiskunnan taholta voivat koskaan olla. Jos heidän asemaansa vielä parannettaisiin, se edellyttäisi seuraavaksi muiden oikeuksien heikentämistä. Jos Suomen tai vaikka Euroopan seksuaalivähemmistöt haluaisi muuttaa epäkohtia turhan öyhöttämisen sijaaan, he ottaisi kohteekseen vaikka Venäjän jossa seksuaalivähemmistöjen asiat ovat erittäin heikossa jamassa. Itselläni ei ole seksuaalivähemmistöjä vastaan mitään mutta myös heidän toimintaansa voi joskus kummastella. Miksi jotkut ihmiset viitsivät tehdä seksuaalisesta suuntautumisestaan niin merkittävän asian, että sen vuoksi jaksetaan perustaa erilaisia "kulttuuritapahtumia"? Heterot uskoakseni eivät useinkaan mieti seksuaalista identiteettiään.