Perussuomalaiset aiotaan siirtää eduskunnassa istumaan äärimmäiseksi oikealle. Jopa Kokoomus jää keskemmälle. Ei sillä, että äärimmäisessä oikeistolaisuudessa olisi jotain vikaa sen enempää kuin muissakaan, mutta Perussuomalaisia ei voi mitenkään pitää oikeistolaisempana puolueena kuin Kokoomusta joka ajaa pääasiassa suuryritysten ja ylikansallisten yhtiöiden agendaa. Talouspoliittisesti Perussuomalaiset ovat aika keskellä. Puolue palvelee sekä pienempien että keskisuurien yritysten kuin palkansaajienkin intressejä ja haluaa pitää Suomen kilpailukykyisenä.

Tällä ratkaisulla halutaan lähettää sellainen viesti, että Perussuomalaiset olisi jollakin tapaa ääriliike. Haitallisen sosiaaliperäisen maahanmuuton vastustamisessa ei ole mitään äärimmäistä. Kansallisen itsemääräämisoikeuden puolustamisessa ei siinäkään ole mitään äärimmäistä. Nämä ovat täysin normaaleita itsestäänselviä asioita suurimmalle osalle ihmisistä. On vaikeaa hahmottaa mitä sellaisen ihmisen ajukopassa liikkuu joka intoa hihkuen iloitsee kun EU päättää meitä koskevista asioista meille negatiivisella tavalla. Yhtä vaikeaa on hahmottaa miksi joku iloitsisi siitä, että hänen verotustaan kiristetään tai tehdään lisää leikkauksia jotta voidaan rahoittaa sosiaaliperusteinen maahanmuutto.

Mitä todennäköisemmin Perussuomalaiset eivät istu seuraavassa hallituksessa.  PS ei Halla-ahon johdolla myy periaatteitaan päästäkseen valtaan kuten Soinin aikana tapahtui. Oppositiossa Perussuomalaiset kasvavat korkoa korolle ja seuraavien 4 vuoden jälkeen PS on pääministeripuolue mitä todennäköisemmin. Äänestäjät jo muistavat miten kävi Keskustan kanssa ja he tulevat näkemään miten seuraavan vasemmistovetoisen hallituksen aikana kurjuus ja köyhyys maksimoituu maassamme. Surullista tässä on vain se, että maamme tulee olemaan rapakunnossa vasemmistolaisten voimien tehdessä 4 vuotta työtään. Investoinnit tänne vähenevät kun sellutehtaatkin halutaan torpata. Autoilu tulee kallistumaan koska pitää pelastaa maailma hiilidioksidillta jota Kiina ja Saksa tuuppaa taivaalle mielinmäärin.

Loppuun pieni pohdinta poliittisista äärimmäisyyksistä. Mitä äärimmäistä on siinä jos jokin puolue haluaa palauttaa kansallista itsemääräämisoikeutta kotimaahansa takaisin? Mitä äärimmäistä on siinä, jos puolue vastustaa sellaista maahanmuuttoa josta koituu vastaanottavalle maalle vain harmeja? Seurausten näkökulmasta tarkasteltuna näistä tavoitteista ei seuraa mitään äärimmäistä. Ajatellaampa sitten Vihreitä samasta seurausten näkökulmasta. Mitä seuraa siitä, että puolue päästäisi maahan kaikki halukkaat ilman, että ketään palautettaisiin takaisin millään perusteilla? Entäpä siitä, että puolue tekee niin kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, että se karkoittaa yrityksiä pois Suomesta ja maksimoi näin työttömyyttä? Tai siitä, että puolue suvaitsee suvaitsemattomuuttakin kunhan se tulee rajojen ulkopuolelta maahamme? No,  seurausten vinkkelistä jos kaikki politiikka olisi Vihreää, se tarkoittaisi massiivista sosiaalimenojen kasvua samaan aikaan kun työpaikat vähenisivät yhdessä huoltosuhteen kanssa. puhumattakaan rikollisuuden kasvusta. Toisin sanoen seuraukset olisivat tällaisella politiikalla varsin äärimmäisiä.