Suomen Yrittäjien Mika Kuisma toteaa..

"On tosi harhaanjohtavaa ajatella, että jos pääomien, omistamisen ja yrittämisen verotusta kiristetään, sillä ei olisi mitään vaikutusta työntekijöiden ja työn määrään. Ymmärrän tämän ideologiselta pohjalta, mutta jos halutaan työn määrän ja työllisten lisääntymistä, niin jonkunhan pitää ottaa se riski, että työllistää. Pidän outona, jos ajatellaan, että sillä ei ole mitään linkkiä työllistämisen suuntaan."

Näinhän asia itsestäänselvästi on. Ideologisesti ja vasemmistolaisesti ajatellen omistamisesta pitää verottaa aina vain lisää. Kun näin ajatellaan, unohdetaan täysin se realiteetti miksi yrityksiä perustetaan tai kasvatetaan, miksi investointeja tehdään. Me elämme kapitalismissa halusimme tai emme. Silloin kaiken yrityksen toiminnan taustavoimana on raha. On päivänselvää, että jossakin menee se verotuksen raja, jolloin yrittäjä miettii onko saavutettu taloudellinen hyöty enää suhteessa investointehin liittyviin riskeihin. Jos yrittäjä päättelee, että jostakin muualta saa paremman tuoton pienemmillä riskeillä ja kuluilla, hän todennäköisesti jättää investoimatta tänne, josta looginen seuraus on menetetyt potentiaaliset työpaikat.

Omistamisesta pitäisi palkita ihminen monestakin syystä. Ei vähiten siksi, että omistamisen taustalla on yleensä pitkäjänteinen työ ja paljon maksettuja veroja ja työn synnyttämistä. On myös oikeudenmukaista, että verotus on reilu niitä kohtaan jotka ovat rahoittaneet tätä yhteiskuntaa hurjilla summilla mutta itse eivät ole lainkaan käyttämässä esimerkiksi sosiaalietuuksia. Tämähän ei tarkoita sitä, että pääomavero pitäisi poistaa tai rikkaita ei saisi verottaa, vaan että vaatimukset kiristää näitä jo ennestään kovia veroja ovat kohtuuttomia. Kapitalismin suurta vääryyttä vastaan voi kapinoida mielinmäärin mutta se ei johda mihinkään rakentavaan. Parhainta on kuin pyrkii itse hyötymään sen parhaista puolista.

Kun ihminen on köyhä tai syrjäytynyt niin auttaako häntä enemmän muiden köyhien antama vertaistuki ja heidän kanssa katkeransuloinen kapina rikkaita vastaan? No ei auta. Ne ihmiset joilla menee huonosti mutta jotka inspiroituvat jokaisesta tarinasta missä joku ihminen on noussut korkealle samanlaisesta tilanteesta kuin missä hän itse on, ovat potentiaalisempia nousijoita.

Yhteiskunnan tulisi olla kannustava kaikkea yrittämistä ja riskiottoa kohtaan jos haluamme lisää työpaikkoja ja vähentää köyhyyttä. Antamalla 100 euroa lisää tukiin, ei kenenkään köyhyys katoa, mutta työkykyisen saama työpaikka nostaa elintasoa heti satoja prosenteja kertaheitolla. Jos me haluamme ihmisille lisää työtä ja mahdollisuuksia, meidän tulee vähentää yrittämiseen liittyviä taakkoja. Jos vasemmistolainen politiikka lisäisi yrittämistä ja samalla työpaikkoja niin vasemmisto nauttisi yrittäjien keskuudessa suurta kannatusta.