Kun lihaa ( ja kasvispihvejäkin) syövänä suomalaisena heteromiehenä edes viittaa kulttuurierojen tai uskonnon vaikuttavan esimerkiksi irakilaisten sopeutumattomuuteen Suomessa, saa helposti leiman otsaansa. Siksi on aina tervetullutta kun irakilaistaustaiset etenkin naiset tuovat esille näitä ongelmia. Silloin edes vihreät eivät voi syyttää rasismista kertojaa. ( vai voiko?)

Lainaan muuttamia kohtia jutusta. Kanattaa lukea koko artikkeli.

 

"Eurooppa on edistynyt ihmisoikeuksissa ja tasa-arvossa niin pitkälle, että täällä on sokaistuttu sille, millainen tilanne muualla maailmassa on. Olemme sinisilmäisiä ajatellessamme, että iso määrä nuoria miehiä voidaan tuoda vieraasta kulttuurista ja istuttaa heihin heti länsimaisia arvoja. Hyvään pitää pyrkiä, mutta sinisilmäinen ei saa olla."

"Sohrabi lisää, että seksuaalirikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaistaustaisten järkyttäviä tekoja ei voi millään selittää. Hän pohtii kuitenkin, että irakilaisten Suomessa tekemien seksuaalirikosten taustalla vaikuttaa Irakissa ja monissa muissa Lähi-Idän maissa vallitseva osin islaminuskoon perustuva patriarkaalinen kulttuuri, jossa naiset elävät isien, veljien ja aviomiesten vallan alla. Ja jossa heitä pitää suojella kunniansa vuoksi."

"Joissain yhteisöissä nainen on kuin aasin jälkeen tuleva henkilö, jolla ei ole mitään arvoa. Jos he eivät pysty naista suojelemaan, ja hän kulkee kaupungilla ilman huivia, niin on ajatus, että naiset ovat vapaata riistaa, ja heille voi tehdä mitä haluaa."

"Mutta näkisin, että uskonnolla on todella iso valta siinä, miten miehet käyttävät naisia hyväkseen ja saavat epätasa-arvoisen aseman miesten ja naisten välille."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006076986.html