Olen monasti miettinyt miksi Mona Walter ei nauti feministien keskuudessa suurta arvostusta. Walter on entinen muslimi joka asuu Ruotsissa. Hän elää salatun henkilöllisyyden turvin koska hänet on uhattu tappaa. Islamista luopuminen on islamissa rikos.  Walterille ei riittänyt vain islamista luopuminen, vaan hän päätti alkaa islam-kriitikoksi ja puhua suunsa puhtaaksi islamista ja naisten oikeuksista islamissa.

Walterin toiminta on äärimmäisen kunnioitettavaa monestakin syystä. Hän kritisoi islamia Ruotsissa jossa on paljon muslimeita. Muslimeilta hän ei tietenkään saa toiminnalleen tukea. Myöskään ruotsalaisilta hän ei saane paljoa tukea koska ruotsalainen yhteiskunta on saatu sellaiseen tilaan jossa kaikkea islamin kritiikkiä pidetään rasismina. Walteria ei suojaa edes se, että hän on ihonväriltään tumma, joten perinteinen rasistiksi leimaaminen tuntuisi perusteettomalle. Tästä huolimatta hän jatkaa islamin kritiikkiään rohkeasti.

Kun Metoo-kampanja lanseerattiin, sai se nopeasti taakseen ihmisiä. Jos joku nainen olisi ansainnut samanlaisen ihmisjoukon taakseen puolustamaan naisten oikeuksia, se olisi Mona Walter. Hänestä olisi esikuvaksi kenelle tahansa ja hän peittoaa rohkeudessaan suuren joukon miehiä.

Itselleni jää ikuiseksi arvoitukseksi miksi Walter ei ole feministien keskuudessa äärimmäisen arvostettu henkilö. Tämän päivän feminismissä on oltava paljon vikaa jos henkensäkin uhalla harjoitettu kritiikki ei herätä feministeissä mitään tunteita. Ehkäpä historia tulee jonakin päivänä nostamaan Walterin siihen arvoon mikä hänelle kuuluu.

Kehoitan käyttämään hetken aikaa ja kuuntelemaan Mona Walterin haastattelun:

https://www.youtube.com/watch?v=R21XOVaM6J0